Problem z odpalaniem r1 rn 22
Autor Wiadomość
Stefanr1 Offline
Świeżak
*

Liczba postów: 3
Reputacja: 0
Problem z odpalaniem r1 rn 22
Witam , mam problem z moja r1 rn22 , pare dni temu wyjechał mi gość i przy hamowaniu postawiło mnie do piona i spadlem z motocyklem na prawa stronę i od tamtego czasu nie chce odpalac strasznie dlugo trzeba kręcić i przy tym tez strzela z wydechu. Przed tym incydentem palila od strzala. Sprawdzałem czujnik uderzeniowy i jest wszystko ok z nim na zegarze jak wszedłem w tryb diagnostyczny to pokazał sie błąd 60 jest to cos zwiazane z przepustnica ale skasowalem go i nie wyskakuje nic teraz . jak moto odpali to wszystko chodzi i jedzie tak jak ma byc, ale jak zgasze to znowu trzeba dlugo kręcić. Sprawdzalem wszystkie kostki i wyglada ze jest dobrze podłączone. Nie wiem co moze byc jeszcze grane dodaje filmik moze sie przyda . bardzo prosze o pomoc . moze wie ktos jak sprawdzić ten czujnik polozenia przepustnicy ? 
https://youtu.be/hb3OPsFNxJE
2017-05-29, 10:37 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Liczba postów: 3,210
Reputacja: 22
RE: Problem z odpalaniem r1 rn 22
Czujnik położenia przepustnicy ( a dokładniej jego prace i ustawienie ) sprawdzisz w trybie diagnostycznym .. Wchodzisz, wybierasz odpowiedni numer, czerwony knefel i kręcisz manetką ... wartości pokazujące się na liczniku mają być takie jak zadane w opisie w manualu ..

A tak na marginesie akku masz zajebiście mocne Red_icon_wink ...
2017-05-30, 07:27 AM
Stefanr1 Offline
Świeżak
*

(2017-05-30, 07:27 AM)A.S. napisał(a): Czujnik położenia przepustnicy ( a dokładniej jego prace i ustawienie ) sprawdzisz w trybie diagnostycznym .. Wchodzisz, wybierasz odpowiedni numer, czerwony knefel i kręcisz manetką ... wartości pokazujące się na liczniku mają być takie jak zadane w opisie w manualu ..

A tak na marginesie akku masz zajebiście mocne Red_icon_wink ...

Ustawienie przepustnic juz sorawdzalem w trybie diagnostycznym i wszystko w normie sie miesci. Aku juz bylo rozladowane po probach odpalania i na kable potem probowalem. Nawet jak aku naladowalem 100 % to nie pomogło. Będę sprawdzal czujnik położenia walka rozrządu przekładając go do kolegi r1, położenia walu jest raczej ok bo iskra jest, pompa paliwo podaje , wtryski wyczyszczone kable wtyczki sprawdzone nie wiem co jeszcze sie mogło stac
2017-05-30, 10:25 AM
Stefanr1 Offline
Świeżak
*

Problem rozwiazany , nie łączyły styki przy czujniku położenia wałka rozrzadu. Pozdrawiam
2017-05-30, 08:11 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->