Sezon zaczal sie wypadkiem :(
|
Autor |
Wiadomość |
marider
E=mc^2 ;]
Podlasie
Rn22 / EU
Liczba postów: 2,261
|
RE: Sezon zaczal sie wypadkiem :(
Przed chwila w Wiadomosciach mowili ze w ciagu ostatniego tylko weekendu zginelo 9 motocyklistow. Mlodego Walese poskladali w pol roku mimo szeregu powaznych obrazen, szary nikomu nieznany gosc czeka na wizyte u speca 3 miesiace i na operacje przez NFZ rok a czasem i dluzej (w zeszlym roku na artroskopie kolana kierowali na 2015 rok w Bstoku). Ale sa rowni i rowniejsi i warto o tym pamietac..
|
|
2012-03-19, 08:15 PM |
|
viper1987
R1 4 Ever

Rzeszów
Liczba postów: 300
Reputacja:
0
|
no to jak obiecalem to melduje ja juz po woli zapominam co to ból na szczescie otoz byl dzisiaj Pan z PZU oszacował że będzie szkoda całkowita pytanie do was Panowie jezdze na rn09 z wydechem acrapa bez zadnych dodatkowych udziwnien czy ktos sie orientuje jak oni to licza na jaka kwote sie zgodzic a na jaka nie ???jesli chodzi o szkode calkowita ???
\uszkodzenia:
Przednia szyba
zaczepy czachy
zaczepy zegarów
lusterka
wydech
tylny stelaz wygiety
owiewka stelaza tyl polamana
zagiety set
pekniety stelaz przod
urwane zaczepyt lampy przod i tyl
uszkodzone kierunki
porysowany dekiel
lacznik owiewek przod
wgniecony i porysowany bak to tak z grubsza
Motocyklistow dzielimy na :
na tych ktorzy lezeli i na tych ktorzy beda lezec  ja juz mam za soba
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2012-03-22, 04:25 PM przez viper1987.)
|
|
2012-03-22, 02:30 PM |
|
marider
E=mc^2 ;]
Podlasie
Rn22 / EU
|
Wez cene Akrapa ze strony Grandys Duo po obecnej cenie euro. Nowy tytanowy oryginalny tlumik od rn09 to cos kolo 6tys zl z tego co pamietam ale aktualne ceny poda Ci ASO Yamahy bo pan "rzeczoznawca" na pewno Ci ceny pozaniza.
|
|
2012-03-22, 03:22 PM |
|
marider
E=mc^2 ;]
Podlasie
Rn22 / EU
|
Gdzie konkretnie? :-) Pelny tytanowy uklad Akrapa z koncowkami w carbonie za ponad 12 tys zl mialem w mojej ex RN19 i przegladalem cenniki u Grandysow z 1,5 roku temu (maja je bodajze w EUR) . Za motocykl placila ubezpieczalnia sprawcy wypadku po ktorym 2 tyg temu robili mi pierwsza operacje kolana (przykry cd).. Chyba ze maja teraz jakas promocje i poobnizali ceny za Akrapy w Polsce. "Rzeczoznawce" musialem sam uswiadamiac ile kosztuje taka R1 i dodatki bo oni rzadko kiedy maja jakiekolwiek pojecie o wspolczesnych motocyklach a wartosc specjalnie zanizaja.
Mozna o tym niezla ksiazke napisac..
|
|
2012-03-25, 02:07 PM |
|
marider
E=mc^2 ;]
Podlasie
Rn22 / EU
|
Marchesini magnezowe ktore niedawno kupilem (i sprzedalem) kosztuja ponad 14 tys zl.. Kaczor - slabo negocjowales z "rzeczoznawca", u mnie bulili jak za zboze.
|
|
2012-03-26, 10:28 PM |
|
XoXo
Unregistered
|
A ja jeszcze inaczej robię. Mówię ubezpieczycielowi ze chce załatwiać odszkodowanie poprzez Aso gdzie jest odholowany moj motocykl a nie na własna rękę. Wtedy co sie wylozylem rn12 chcieli mi przylepic szkodę całkowita a Aso im nie pozwoliło, nawet wtedy taki Bartek z Aso wcisnąl rzeczoznawcy, ze wydech oryginalny (jeden komin ) to koszt ok 4000 zł, pokazał, ze trzeba ściągać z Japonii itp. Skończyło sie jak w bajce, zły rzeczoznawca musiał ulec naciskowi Aso, ci zaś mieli zarobek z czesci i naprawy, a ja naprawiony profesjonalnie motocykl, fajne kominy Leo vince i kilka innych dodatków. Pomijając to, ze stare graty sprzedaliśmy na Allegro z podziałem 50:50 dla mnie i Aso  wilk syty i owca cała
|
|
2012-03-26, 10:47 PM |
|
viper1987
R1 4 Ever

Rzeszów
Reputacja:
0
|
ja jak na razie dostalem wycene mojej r1 wartosc rynkowa wyliczona na 13 800zl odjeli 1800zł za cos tam i wyszlo im 12 000zl i nagle ze szkody calkowitej dostalem kosztorys na na prawe opiewajacy na kwote 9350zl i teraz sie zastanawiam czy robic w aso czy dalej walczyc czy wziasck kase i zapomniec zrobienie moto wyniesie mnie 4000zł ze wstepnych wyliczen bez wydechu akrapa ktorego i tak z tego co widzialem w kosztorysie nie ma ?? tylko orginalny za 1500zł
|
|
2012-03-27, 09:56 PM |
|
marider
E=mc^2 ;]
Podlasie
Rn22 / EU
|
Hehe. A nie nowilem? Pisz odwolanie i wrzuc tam kilka cyfr z cennikow Yamahy w Polsce (z VATem!) a nie Eurotaxu z rynku niemieckiego. Oryginalny tytanowy tlumik z tego modelu na pewno kosztuje wiecej niz 4tys w serwisie (nie pamietam juz dokladnej ceny ale ta sprawdza Ci w ASO).
Dla przykladu powiem ze sama boczna owiewka - 1 sztuka (srodek) w RN22 kosztuje "jedyne" 2300zl.
|
|
2012-03-28, 08:43 AM |
|
viper1987
R1 4 Ever

Rzeszów
Reputacja:
0
|
wlasnie dostalem odmowe wyplaty odszkodowania uznali ze wskazanie sprawcy i przyznanie sie do winy poprzez oswiadczenie to nie jest dowodem jego winy heheh smieszni sa potwierdzenie swiadka tez im nie wsytarczy i ze jak sie nie zgadzam to moge dochodzic swoich praw na drodze sadowej wyjscia za duzego nie mam. Wiec czeka mnie walka w sadzie o odszkodowanie.
|
|
2012-04-12, 05:36 PM |
|
marider
E=mc^2 ;]
Podlasie
Rn22 / EU
|
Bzdura jakas. Co to za ubezpueczalnia? Dzwon czy idz i gadaj z dyrektorem odzialu, jak nie da rady szukaj radcy prawnego/adwokata i zloz wezwanie do zaplaty za potwierdzeniem odbior i terminem 14dni a jak nie poskutkuje- skladaj pozew do sadu. Nie ma sie co z nimi cackac jak matka z lobuzem bo juz widac ze leca w kulki. A swiadkow na pewno masz i ktos zajscie widzial, poszukaj dobrze..
|
|
2012-04-12, 07:07 PM |
|
XoXo
Unregistered
|
Walcz kolego walcz
|
|
2012-04-12, 10:41 PM |