Bmw s1000rr
Autor Wiadomość
bart Offline
Wariat

BMW S1000RR

Liczba postów: 2,778
Reputacja: 2
RE: Bmw s1000rr
Blue model 2015.
2015-09-11, 07:46 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
wilku7 Offline
Ostatni Sprawiedliwy

Mińsk Mazowiecki
ZX10R

Liczba postów: 833
Reputacja: 3
Jakm Cie stać na bete to kupuj... Najlepszy litr aktualnie...
HJC RPHA 10 BEN SPIES + ALPINESTARS SMX PLUS + SHIMA VRS-1 + TSCHUL 737
2015-09-11, 07:51 AM
bart Offline
Wariat

BMW S1000RR

Jestem na nią mocno nagrzany i myślę, że spełni moje oczekiwania Red_icon_smile
2015-09-11, 07:52 AM
wilku7 Offline
Ostatni Sprawiedliwy

Mińsk Mazowiecki
ZX10R

Liczba postów: 833
Reputacja: 3
Dziwilbym się gdyby nie spełniła...
HJC RPHA 10 BEN SPIES + ALPINESTARS SMX PLUS + SHIMA VRS-1 + TSCHUL 737
2015-09-11, 08:03 AM
bart Offline
Wariat

BMW S1000RR

Wyczynem dla mnie tylko będzie jeździć tym moto spokojnie i grzecznie przez pierwszy tysiąc kilometrów Red_icon_smile choć i tak do rzeczy, że będzie elektronicznie z blokowania do 8 tys obrotów no i ja sam planuje os początku śmigać w trybie rain do momentu odblokowania moto.
2015-09-11, 08:05 AM
adrian_00 Offline
Konkretny

Mińsk Mazowiecki
Rn 22 11'

Liczba postów: 800
Reputacja: 0
to przez pierwsze kilometry jest  akurat zrozumiałe, kiedy odbiór?
2015-09-11, 08:56 AM
bart Offline
Wariat

BMW S1000RR

Musze załatwić formalności do końca wiec myślę, że w tydzień się uwine Red_icon_smile
2015-09-11, 09:25 AM
Blue Offline
Konkretny

Bydgoszcz
ZX10R 2010

Liczba postów: 951
Czemu nie nowa R1 ? Red_icon_tongue
2015-09-11, 09:55 AM
Milvith
Unregistered

Dla mnie bez sensu kupować moto za taką kase...

Po 1 (żeby nie było że atakuje ja tylko wyrażam swoje zdanie).

- wyjebiesz się traci i motor i tracisz na naprawę
- szybko spadnie cena za 3 lata to będzie 40k
- pewnie jest goła to będziesz musiał dokupić nowe części tuningowe
- mam nadzieję że kupujesz za gotówke  bo jak kredyt to wogóle podwójny straty
- blokady przy zapierdalaniu (bo może się zniszczyć)

Jeszcze znalazł bym wiele innych, są plusy tego ale to co miałeś wydaje mi się że było 100% lepsze bo i tak pewnie 30 % możliwości tej bmki nie wykorzystasz jak większość nie zawodowców.

Ja piszę to przez swój pryzmat bo bogaczem nie jestem to jest moje myślenie, ty może masz kupę kasy i w dupie te moje podpunkty jak tak to bierz bmw i ciesz się życiem.

Pozdrawiam
2015-09-11, 09:55 AM
Odpowiedz cytując ten post
BaCa Offline
Wariat

Polkowice
Kein

Liczba postów: 1,640
Reputacja: 6
Jak, się wyjebie to kasa na naprawę sama przyjdzie AC. Bo to za pewne będzie w pakiecie...

Co do bmw... Co cóż moto robi rozpierdol. Jest miazga i to tyle w temacie. Też kiedyś będę chciał kupić ale ja musiał bym mieć wiaderko kasy bo o kredytach to nawet słyszeć nie chce, nie lubię i jak dla mnie to wolał bym coś tańszego a bez krechy.
2015-09-11, 11:47 AM
bart Offline
Wariat

BMW S1000RR

(2015-09-11, 09:55 AM)Blue napisał(a): Czemu nie nowa R1 ? Red_icon_tongue

Ponieważ nie przemawia do mnie nowy R1 poza tym technologicznie Bmw jest lepsze i w kazdym tescie wygrywa, to moto ma byc na lata więc chce takie ktore mnie zadowoli przez lata. 

Milvith 
"- wyjebiesz się traci i motor i tracisz na naprawę

- szybko spadnie cena za 3 lata to będzie 40k
- pewnie jest goła to będziesz musiał dokupić nowe części tuningowe
- mam nadzieję że kupujesz za gotówke  bo jak kredyt to wogóle podwójny straty
- blokady przy zapierdalaniu (bo może się zniszczyć)" 

Na r1 zrobilem 15 tys i sie nie wyjebałem a było bez zadnych systemów bezpieczenstwa więc jest spora szansa, ze i na BMW sie nie wyjebie z tyloma systemami .. jesli nawet to jest ubezpieczenie.
Cena szybko spadnie ? No to pech, taki mamy rynek motoryzacyjny, ktoś musi byc pierwszym ktory kupi z salonu a nie bede sobie żałował cale zycie aby tylko nie byc stratnym. Na kazdym moto bylem stratny wiecej lub mniej i to niestety nieuniknione.
Co do zakupu części, a więc ma pelny pakiet bajerów który powinien byc. Nie chce mi sie o tym pisać bo sporo tego. A z czasem kupie pierdoły typu akcesoryjna szybka czy oploty... nie pali się przy nowym moto o takie rzeczy.
Co do formy zakupu to jest to ogarnięte tak aby nie było źle, sporo się nagłowiłem żeby wszystko grało w portfelu i nie obudzić się z ręką w nocniku.
Blokady przy zapierdalaniu? Nie mialem blokady przy żadnym moto a tym bardziej nie będę miał przy nowym w którym wszystko musi grać bo jest na gwarancji 4 letniej Red_icon_smile

A tak jeszcze z innego punktu widzenia to powiem szczerze....
Jestem zajarany motocyklami bardzo, to moja pasja i hobby i pracuję nie po to by mieć cyferki na koncie a po to by móc realizować się w życiu tak więc dałem sobie na cel kupić nowe moto i jedynym dla mnie zagadnieniem było jakie konkretnie kupić. Moto na pewno będzie na "parę" lat i pewnie pozostanie ze mną jak motocykl Srubar1 który wie co ma i zna swoje moto od podszewki. Dbając o moto jak to robilem z kazdym poprzednim uważam, że będzie smigało bo czemu miałoby nie ...   Zdecydowałem na BMW ponieważ chce nowych wrażeń po r1 rn19 i chce by przez jeszcze wiele lat było nowoczesne a obecnie bmw s1000rr jest synonimem nowoczesności. To chyba tyle bo co będę więcej dupe truł Red_icon_smile
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2015-09-11, 12:29 PM przez bart.)
2015-09-11, 12:28 PM
ŁukaszRN12 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 132
- wyjebiesz się traci i motor i tracisz na naprawę
- blokady przy zapierdalaniu (bo może się zniszczyć)

No żeby nie powiedzieć ostrzej to strasznie śmieszny argument ;p Po to te motocykle są aby zapierdalać Red_icon_smile Ktoś kto kupuje nie ważne czy nowy samochód czy motocykl wiadomo że nie robi tego kosztem jedzenia np Red_icon_cheesygrin " a kupię sobie nowy motocykl ale nie będę jadł" Wiadomo że to jest raczej dodatkowy zakup Red_icon_smile poza tym są ubezpieczenia na wszystko i może mieć chłop wyjebane za przeproszeniem jajca przez najbliższe 3 lata np Red_icon_cheesygrin

PS.
-mam nadzieję że kupujesz za gotówke bo jak kredyt to wogóle podwójny straty
Jeżeli kupuje za gotówkę to właśnie podwójnie traci Red_icon_cheesygrin więc OBY jakiś kredyt lub Leasing Red_icon_smile

Pozdro i oby służył jak najlepiej nowy nabytek Red_icon_smile
2015-09-11, 12:37 PM
adrian_00 Offline
Konkretny

Mińsk Mazowiecki
Rn 22 11'

Czemu podwójnie traci ? Przy leasingu będzie musiał mieć pełny pakiet ubezpieczeniowy oc, ac. Samo ac na nowy motocykl to chora suma rocznie. Jak w 2008r chciałem wykupić AC na nową r1 to w pzu powiedzieli coś ok 6-7 tys za samo AC, to mi się odechciało Red_icon_cheesygrin
2015-09-11, 12:45 PM
bart Offline
Wariat

BMW S1000RR

A mi za AC OC NW Assistance zaproponowali 2500zł Red_icon_smile
2015-09-11, 12:46 PM
adrian_00 Offline
Konkretny

Mińsk Mazowiecki
Rn 22 11'

No to do przełknięcia. Widać teraz się pozmieniało, chyba się przejdę i spr ile i teraz krzykną ac za moją r1
2015-09-11, 12:49 PM
Blue Offline
Konkretny

Bydgoszcz
ZX10R 2010

Spoko spoko, tylko nie zgodzę się że BMW jest najlepsze i lepsze pod każdym względem od R1.
Nie używam tego jako argumentu przeciw zakupowi, bo raczej nie kupujesz moto do scigania i na tor, ale:
Mistrzostwa polski wygrała właśnie nowa R1. W WSBK nie widze yamahy, nie wiem czemu na niej nie jeżdżą, być może przepisy.
BMW w dniu premiery zamieszało bardzo mocno, ale później stąło się przeciętne, przynajmniej w zawodach. Dzisiaj już nic te motocykle nie wygrywają. O dziwo wszędzie na podiahc Kawasaki, Aprilia itp.
Sam przy kupnie nowego brał bym pod uwagę S1000RR, ale nie z argumentami że kupuje to bo jest najlepsze na świecie a inne się nawet nie równają. Jeździłem tą BMW, i wszystko super, ale oddawanie mocy zupełnie nie w moim stylu, coś jak w hondach Red_icon_tongue, pozatym wszystko pięknie Red_icon_smile
2015-09-11, 12:50 PM
bart Offline
Wariat

BMW S1000RR

Blue bardzo dziękuje za zabranie głosu bo jak widać z sensem piszesz . Ja nie twierdze, że jest najlepsze ale co do R1 to zjada ją chyba, że mówimy o wersji r1m to juz lepiej. Inne moto jak np ducati czy aprilia przegrywa u mnie pod względem egzotyki... części jeszcze drozsze niz do bmw no i serwisy to może z 3 w polsce oczywiscie w cudzysłowie ale nie jest ich tak dużo. Z bmw mam łatwiej bo w kujawsko pomorskim mam serwis, w pomorskim rowniez wiec gdzie bede chcial to tam pojade... to ma również dla mnie spore znaczenie Red_icon_smile
2015-09-11, 12:57 PM
Blue Offline
Konkretny

Bydgoszcz
ZX10R 2010

Blue bardzo dziękuje za zabranie głosu bo jak widać z sensem piszesz . Ja nie twierdze, że jest najlepsze ale co do R1 to zjada ją chyba, że mówimy o wersji r1m to juz lepiej. Inne moto jak np ducati czy aprilia przegrywa u mnie pod względem egzotyki... części jeszcze drozsze niz do bmw no i serwisy to może z 3 w polsce oczywiscie w cudzysłowie ale nie jest ich tak dużo. Z bmw mam łatwiej bo w kujawsko pomorskim mam serwis, w pomorskim rowniez wiec gdzie bede chcial to tam pojade... to ma również dla mnie spore znaczenie Red_icon_smile

No ducati mi sie marzy, ale sam bym raczej też nie kupił, chyba że jako 3cie moto do stania w garażu jak już wygram w Lotto Red_icon_tongue
W tym momencie faktycznie do wyboru BMW albo Yamaha, Kawa mimo że na torach najlepsza, to dość zacofana technologia na obecne czasy.
Nie wspominając o Suzuki, ale w obu przypadkach można je brać pod uwagę patrząc na cenę Red_icon_smile
Moto w Leasing ? Sam ostatnio nad czymś takim myślałem, ponoć co 3 lata można wymieniać na nowe. Przynajmniej w przypadku samochodów tak jest.

BTW,
Plus za "cudzysłowie", mało kto poprawnie to używa Red_icon_cheesygrin
a minus za "kujawsko pomorskim".- "pomorskiEM" być powinno ^^
2015-09-11, 01:18 PM
ryba Offline
Użytkownik

zx10rx2 636rn01

Liczba postów: 466
Reputacja: 1
Gadacie o jakiś technologiach rodem z kosmosu a tu jest dylemat na poziomie czerwony czy niebieski. Zainteresowany nie wykorzysta nawet połowy z możliwości takiej maszyny. Śmiem twierdzić że jeżeli jakimś cudem zawita kiedyś w naturalne miejsce takiej maszyny to czasy by kręcił takie same jak na rn19. Jak się podoba to brać bez 2 zdań. A czy taka maszyna zapierdala lepiej, gorzej, czy zjada rn32 to można posłuchać ludzi którzy mają o tym pojęcia nie człowieka który robi telenowele z zakupu akumulatora.
2015-09-11, 02:51 PM
szeryffo Offline
Użytkownik

kielce
rn22

Liczba postów: 131
miałem zx10r 2011 i z absema 3 stopniowa kontrola trakcji zapierdalala az milo nie uważam żeby była zacofana ,bardzo mala i poreczna
2015-09-11, 02:57 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->