Motocykl a dyskopatia, wypukliny, przepukliny...
Autor Wiadomość
lopek Offline
Młody
**

Liczba postów: 41
Reputacja: 0
RE: Motocykl a dyskopatia, wypukliny, przepukliny...
Artur86 mysle, ze nie zrozumiales dlaczego stworzylem ten temat, moze zle to opisalem w pierwszym poscie. Nie stworzylem go po to zeby sie na tym forum kogos pytac czy mozna jezdzic czy nie, oraz jakie cwiczenia wykonywac zeby wyleczyc dyskopatie. Stworzylem go po to, zeby sie dowiedziec czy jest ktos na forum kto ma lub mial problem dyskopatii i jak sobie z nia radzi. Tutaj bardziej chodzilo mi o osoby, ktore maja stwierdzone wypukliny, przepukliny albo sekwestry. Nie chodzilo mi o porady, tylko bardziej o luzna rozmowe jak osoby z dyskopatia sobie z nia radza na codzien, jak pokonaly dyskopatie, jak obecnie funkcjonuja. Mozna znalezc na innych forach osoby chore na dyskopatie, ale malo z nich jezdzi na motocyklach. Ja jestem obecnie na etapie leczenia, ale z dyskopatia jest roznie, niektore przypadki latwiej wyleczyc, a inne ciezej, do czego przejde pozniej.

Z wlasnego doswiadczenia odradzam wykonywanie JAKICHKOLWIEK cwiczen znalezionych w internecie, dlatego, ze mozna sobie zaszkodzic. Odmian dyskopatii jest duzo. Co wedlug mnie jest najwazniejsze, to do kazdego przypadku trzeba podchodzic idywidualnie. Jednemu pomoga jakies cwiczenia, innemu zaszkodza. Dlatego nastepna wazna rzecza jest tak jak napisales Artur86, znalezc doswiadczonego, dobrego fizjoterapeute, ktory podejdzie do nas indywidualnie.

Sorenek00 rozumiem, ze miales robiony rezonans. Na jakiej wysokosci masz ta przepukline? Jak mozna wiedziec, napisz u kogo sie leczysz i czy byla jakas konkretna przyczyna przepukliny, np podnoszenie albo opuszczanie duzego ciezaru, czy po prostu tak wyszlo z czasem.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-01-03, 11:56 AM przez lopek.)
2016-01-03, 11:52 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RE: Motocykl a dyskopatia, wypukliny, przepukliny... - przez lopek - 2016-01-03, 11:52 AM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->