Problem z telefonem. Prośba o pomoc.
Autor Wiadomość
tybur18 Offline
Młody
**

Liczba postów: 93
Reputacja: 0
RE: Problem z telefonem. Prośba o pomoc.
(2016-02-29, 06:04 PM)griosek napisał(a): Ciężko będziesz miał udowodnić swoje racje, znam podobnych kilka przypadków i nigdy nikt nie wygrał. na pewno płyta główna jest do wymiany? zero kontaktu z telefonem, czy próbuje się włączyć i resetuje się? może da się zrootować androida i wgrać nowego lub np. cyanogenmoda

Z serwisu przyszło pismo, że płyta główna. Telefon po odebraniu z serwisu normalnie się uruchomił i działał (1 godzina). Myśleliśmy, że może będzie ok i przy próbie instalacji jakiejś aplikacji (czyli tak jakby pod obciążeniem) znowu zaczął się wyłączać. Co więcej, nadmiernie się grzeje. W chwili obecnej uruchamia się, nie dochodzi do poziomu pulpitu tylko na czarnym tle pokazuje się "Aktualizacja oprogramowania...." i po chwili się zawiesza. Żeby wyłączyć trzeba wyjąć baterię.

Cytat:jezeli tel reaguje, tzn wlacza sie i chociazby sie logo samsunga pojawi, temat do odratowania, na gwarancje nie masz co liczyc z taka diagnoza servisu
jw.
Cytat:Lepiej było oddać bezpośrednio do samsunga jak do play. Nigdy nie oddaje do operatora a miałem kilka przypadków z tel. W tej sytuacji próbuj sie odwoływać i uzasadnij tym wlasnie co napisałeś.
Samsung nie ma serwisu. Pracują dla niego np. Regeneris i jakieś jeszcze (m.in. ten, w którym był nasz telefon). Przed oddaniem nie sądziłem,  że taka chora akcja będzie. Odwołaliśmy się. Powiedzieli, że nie zmienią stanowiska w tej sprawie.

Cytat:Kolego a powiedz.... nie bawiłeś się przypadkiem w Root'a tzn. nie sciągałeś programu do tego - bo myślę że właśnie go zrobiłeś i nabiło Ci "flage" -a knox właśnie tak reaguje restartami, a potem nowa aktualizacja uwaliła Ci tel. na amen.Teoretycznie można to ratować ale trzeba się pobawić ... 

PS. Roota można robić ale tam gdzie nie było jeszcze knoxa(starszy android -na nowym trzeba wiedzieć jak) a tam gdzie już jest to trzeba czaic bazę co i jak żeby flaga nie została nabita... 

Telefon jest mojej żony. Nie bawimy się w rzeczy typu rootowanie dlatego jestem pewien, że my tego nie zrobiliśmy.
Cytat:Myślę że teraz to już pozostaje Ci próba wgrania nowego softu samemu, bo z gwarancja będzie lipa.Moźesz to spróbować zrobić wprowadzając tel. w tryb "boot" i uprzednim naładowaniu na maxa baterii , - jest dużo poradników jak podmienić soft. Wejdź na stronkę : sammobile, zarejestruj się , znajdź swój tel. ściągnij odpowiednie firmware. Jak będziesz chciał to pomogę Ci zrobić resztę już na prv.
Na początku spróbuje porozmawiać z rzecznikiem praw klienta. Jeśli stwierdzimy, że nie ma szans to jak najbardziej chętnie skorzystam z pomocy. Dzięki z góry.
Cytat:Podejrzewam że był w serwisie samsunga i skoro oni stwierdzili że była ingerencja to już lipa, nie trzeba podłączać do kompa żeby coś takiego zrobić, teraz najlepiej będzie wysłać tel do Robota może on coś pomoże [Obrazek: red_icon_smile.gif] albo do gościa co zajmuje się takimi rzeczami.
Niestety:/ jedyna możliwość, że to się "samo" zrobiło to tylko przez jakąś aplikację. Bo jak inaczej zwykły użytkownik nie kombinujący w Rooty itd może to zrobić? Zaznaczam, że na tel. nie było żadnych "dziwnych" aplikacji, tylko standardowe typu Gmail, fb, google itd. Wszystko pobrane ze sklepu Play.
Cytat:Najprawdopodobniej to uwaliło telefon. Telefon przy aktualizacjach resetuje się ok. 2-3razy. I zawsze należy robić aktualizacje z dość dobrze naładowaną baterią, aby uniknąc niekontrolowanych restartów wyłączeń bo telefon później sam sobie nie poradzi żeby ciągnąć aktualizacje dalej.
Telefon był naładowany. Mam taki sam telefon i wszystko przebiegło bez najmniejszego problemu.
Zastanawia mnie jedna rzecz.... czy jest możliwość sprawdzenia daty kiedy flaga została nabita? 
Dzięki wszystkim za zainteresowanie i wskazówki.. Red_icon_smile
2016-02-29, 08:38 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
Problem z telefonem. Prośba o pomoc. - przez tybur18 - 2016-02-29, 05:49 PM
RE: Problem z telefonem. Prośba o pomoc. - przez griosek - 2016-02-29, 06:04 PM
RE: Problem z telefonem. Prośba o pomoc. - przez tybur18 - 2016-02-29, 08:38 PM
RE: Problem z telefonem. Prośba o pomoc. - przez Kryhu - 2016-02-29, 06:06 PM
RE: Problem z telefonem. Prośba o pomoc. - przez Thor - 2016-02-29, 06:09 PM
RE: Problem z telefonem. Prośba o pomoc. - przez Robot - 2016-02-29, 06:27 PM
RE: Problem z telefonem. Prośba o pomoc. - przez kozi_86 - 2016-02-29, 06:34 PM
RE: Problem z telefonem. Prośba o pomoc. - przez kozi_86 - 2016-02-29, 06:56 PM