jakie buty motocyklowe? alpiny, sidi, czy może coś innego?
Autor Wiadomość
griosek Offline
ninja

Warszawa
zx10r

Liczba postów: 796
Reputacja: 0
jakie buty motocyklowe? alpiny, sidi, czy może coś innego?
Cześć,

Ma taki mały problem. Na początku zacznę od antyreklamy alpinestara. Przed sezonem 2015 kupiłem buty alpiny SMX plus (za 950 zł, cena katalogowa 1150 zł). Oprócz tego, że buty nie są dość ładne, były bardzo wygodne, ale po przejechaniu 10 tys. km coś odkleiło się w środku (buty kilka razy utopiłem i uprałem). Oddałem na gwarancję, którą uznano i teraz do sedna tematu.
mam do wyboru:
a) odebrać pieniądze- 950 zł i kupić sobie inne buty
b) wymienić je na nowy model SMX plus z moją dopłatą 200 zł, bo zmienili mocowanie dwóch śrubek (katalogowo kosztują 1350 zł)

Poradźcie teraz co zrobić opcja "a" czy "b"? Jeżeli "a" to jakie buty wybrać? załóżmy, że mój budżet to 1150 zł, do alpiny się trochę zraziłem (rękawice też oddałem na gwarancje po roku), podobają mi się sidi vertigo, a najbardziej vortice, ale są trochę droższe. Poprzednio miałem sidi cobra i bardzo dobrze je wspominam, po 5 latach i kilku szlifach były w dobry stanie.

Będę wdzięczny za każdą opinie, bo w przeciągu tygodnia muszę dać odpowiedź co robię Red_icon_smile.
pozdro

2016-03-05, 05:12 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
jakie buty motocyklowe? alpiny, sidi, czy może coś innego? - przez griosek - 2016-03-05, 05:12 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->