jakie buty motocyklowe? alpiny, sidi, czy może coś innego?
Autor Wiadomość
Robot Offline
ja tu tylko sprzątam ;P

Szczecin
RN22

Liczba postów: 400
Reputacja: 11
RE: jakie buty motocyklowe? alpiny, sidi, czy może coś innego?
(2016-03-05, 11:22 PM)Tomierłan napisał(a):
(2016-03-05, 10:50 PM)MarioCFC napisał(a):
(2016-03-05, 10:44 PM)Tomierłan napisał(a): Też  o nich marzyłem, in czy out, ogolnie SUPER, tyle że miękkie jak kalosze i ochrona słaba. Opinie osób które miały połamane nogi po wypadkach

Pytanie czy inny by uchronily w tych przypadkach Red_icon_smile

Mario a sprawdzałeś sztywność i twardość różnych modeli ?? Ja sprawdzałem, ogólnie chciałem Dainese ale, jednak... bezpieczeństwo to podstawa, ja średnoi co 1500km testuje wytrzymałość Red_icon_wink

...ech - zaśmiecamy koledze wątek, ale no nic Red_icon_wink

pierwsze małe porównanie znalezione w google...(widzę że stare, ale nie chce mi się szukać innego)

http://www.600rr.net/vb/21-helmets-leath...t-air.html

przytoczę to tutaj, myślę że nie jest to tak z tym bezpieczeństwem...     np:  (na końcu)

Verdict
- I'd say that if you're a track only guy, then the Sidi Vortice are the way to go since they have a lot of replaceable parts and offer a ton of ventilation
- If you have money (or can find a stellar deal like me), the Dainese Torque Out Air boots would be my go to boots for the street and canyons. They offer much more protection than the Sidi Vertigo Air boots that I have, looks much more subtle, and are much more comfortable.

no ale..., to jest tak : jedni wolą trapery a jeszcze inni adidasy Red_icon_wink 

to tyle - kolega kupi co zechce, obie marki są ok Red_icon_wink
2016-03-05, 11:51 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RE: jakie buty motocyklowe? alpiny, sidi, czy może coś innego? - przez Robot - 2016-03-05, 11:51 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->