Motocykl a dyskopatia, wypukliny, przepukliny...
Autor Wiadomość
Sorenek00 Offline
Użytkownik

Tarnowskie Góry
Rn32 & 954

Liczba postów: 173
Reputacja: 3
RE: Motocykl a dyskopatia, wypukliny, przepukliny...
Już zapomniałem, że takie coś mnie dopadło Red_icon_wink Rozumiem, że masz problem bezpośrednio związany z kręgosłupem, czy dokładniej z kręgami, jeżeli się mylę to mnie popraw. Mnie dopadła przepuklina pachwinowa, przez co raczej dyskwalifikowałem ten sezon na dwóch kółkach, hmm... jednak poznałem kogoś kto poruszył moje ambicje, co poskutkowało nowymi priorytetami.
Zacząłem dosyć ostro atakować siłownię (tak, wiem to głupie w tym przypadku, no ale..), czy też szukać pozycji na moto, by mniej "bolało". Nie było to łatwe, bynajmniej dla kogoś, kto miał problem z ubraniem spodni, nie mówiąc o zarzuceniu nogi na siodło. Początkowo nie było kolorowo, naderwałem tą całą siatkę co mi wszyli itd. Ale dalej próbowałem, próbowałem, no i mam. Można powiedzieć, że zanim zaczął się dobrze sezon już coś tam ujeżdżałem, po "kilku" latach, teraz właśnie wróciłem do motocrossu, zaliczyłem już poważniejszy upadek podczas łamania motocykla w powietrzu (wylądował na moich plecach), i też przygotowuje się do startu w redbull megawatt w Bełchatowie, co więcej chce ukończyć go na klasyfikowanej pozycji, więc sporo treningów przede mną w tym parę startów w enduro czy też w zawodach na torze mx Red_icon_wink. Na co dzień ujeżdżam sporta, więc pozycji nie ma komfortowej, i raczej jeżeli tylko pogoda pozwala to uderzam w jakąś dalszą trasę, najlepiej góry, swoją drogą ostatnio leciałem z Andrychowa na Żywiec i bardzo mi te "pagórki" się spodobały, miałem wrażenie jakbym wjeżdżał na górę i późnej z niej zjeżdżał, może tak było Red_icon_cheesygrin całkiem miłe zakręty! Ale wracając do tematu, tak jak na początku wspomniałem, już raczej się "wyleczyłem", dawno nie doskwierał mi ból związany z tym schorzeniem. Teraz przerzucając motocykl z boku na bok wchodząc w zakręty, czy jazda na jednym kole sprawiają mi tyle samo radochy co kiedyś Red_icon_wink więc próbuj, szukaj złotego środka, jeżeli będzie trzeba poddaj się leczeniu, myślę, że warto. Będziesz miał jakieś kwestie do poruszenia to wal śmiało Red_icon_smile
2016-05-16, 10:56 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RE: Motocykl a dyskopatia, wypukliny, przepukliny... - przez Sorenek00 - 2016-05-16, 10:56 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->