RN22 i napinacz rozrządu - wątek zbiorczy
Autor Wiadomość
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Liczba postów: 3,210
Reputacja: 22
RE: RN22 i napinacz rozrządu - wątek zbiorczy
Dowiedziałem się kilku rzeczy więc napiszę ..
Po długich bojach wytargowałem nowy napinacz za 50% ceny .. Niestety żeby mieć na niego gwarancję musiał być wymieniony w ASO - czyli w moim przypadku szach-mat - co z tego że gratis jak żaden praktykant nie ogarnie mi tego dekal tak jak ja sam to zrobię Red_icon_tongue ..
Koniec końców, przed wyjazdem na Poznań wymieniłem sam i olałem te 2 lata gwarancji .. ale do meritum ..
Rozebrałem na części pierwsze i ten stary napinacz i ten nowy .. ponieważ ten nowy ABSOLUTNIE nie jest tak łatwo zazbroić jak ten stary i musiałem zrozumieć jak to działa i jak to złożyć bo ani prośbą ani groźbą za cholere nie mogłem tego nowego uzbroić !!! Różnice są i w sprężynie i w śrubie - tyle tylko że cały pomysł tego gówna od samego projektu jest skazany na porażkę .. Tam nawet w nowym są luzy na śrubie ślimakowej tak duże że z czasem znowu będzie to walić ..
Mam filmek nagrany jak to rozbieram na strzępy i składam i nawet lekko uderzając o podłogę ( symulując uderzenia łańcucha ) można zademonstrować co tak w nim wali ..
Ale to jeszcze nie wszystko - poskładałem, poczekałem noc aż Renzosil załapie i rano do garażu żeby odpalić Red_icon_smile .. I TU ZONK !!!! Do tej pory mimo nowego akku RN22 kręciła jakby zaraz stanąć miała .. Tzn. akumulator dawał radę i ciężko ale kręcił tyle tylko że zawsze było to tak jakby zaraz stanąć miało .. Natomiast po wymianie napinacza rozrusznik kręci jak w każdym innym normalnym rzędowym silniku ... kręci szybko i lekko !!!!!!!! To nie jest kręcenie jak w V-ce .. kręci normalnie jak w Kawie czy Suzuki ....
O takie małe kuku .... niby nic, niby napinacz stary jest przecież spoko tylko zamłuci z rana jak oliwa zejdzie - a jednak nie tak do końca ..
2016-07-08, 01:32 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RN22 i napinacz rozrządu - wątek zbiorczy - przez kyniu - 2015-12-13, 01:47 PM
RE: RN22 i napinacz rozrządu - wątek zbiorczy - przez A.S. - 2016-07-08, 01:32 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->