RN22 i napinacz rozrządu - wątek zbiorczy
Autor Wiadomość
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Liczba postów: 3,210
Reputacja: 22
RE: RN22 i napinacz rozrządu - wątek zbiorczy
Wiem że wielu zaraz zacznie wypisywać różne mądrości .. ale ja wiem to z pierwszej ręki i ufam człowiekowi który mi o tym mówił .. Dla mnie zbyt wiele zbiegów okoliczności żeby to związku nie miało .. A co do reflasha to jeden z nich miał reflash .. 2 nie ..

Blokowanie wału nie ma tu nic wspólnego .. łańcuch przeskakuje na wałku ssącym bo oczywista łańcuch jest luźny bez napinacza od tej strony ... kiedy wałem trzeba obrócić ..
Trzeba podeprzeć ślizg ten w który napiera napinacz ( mocno i na stałe ) .. wykręcić napinacz, wkręcić nowy ( zazbrojony ) i obrócić wałem 2 - 3 razy bo to ciśnieni oleju ( małe ale chodzi tylko o to żeby się "pokazało" )  odzbraja go .... Kiedy napinacz odskoczy wtedy usuwamy podparcie ślizgu ...
Tylko w ten sposób łańcuch nie przeskoczy .. jakakolwiek inna wymiana/kombinatoryka przy tym kończy się przeskoczeniem łańcuszka. Spowodowane to jest też ustawieniem wałka ( krzywek na szklankach ) .. Długo by pisać ale każdy kto robił luzy zaworowe wie o co kaman Red_icon_smile ...
Kiedy ktoś wykręca napinacz... wkręca nowy - odpala to masakra .. Nawet jak kluczem pokręci wałem to i tak dupa zbita ...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-08-16, 09:29 PM przez A.S..)
2016-08-16, 09:24 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RN22 i napinacz rozrządu - wątek zbiorczy - przez kyniu - 2015-12-13, 01:47 PM
RE: RN22 i napinacz rozrządu - wątek zbiorczy - przez A.S. - 2016-08-16, 09:24 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->