RN22 i napinacz rozrządu - wątek zbiorczy
Autor Wiadomość
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Liczba postów: 3,210
Reputacja: 22
RE: RN22 i napinacz rozrządu - wątek zbiorczy
FUCK .. Koczis padłem Red_icon_smile .. ZLUZOWAĆ ŚLIZG I POKRĘCIĆ ?!?!! No BARDZO polecam Red_icon_smile !!!

Sorenek >> tak Red_icon_smile identycznie to robiłem ale nie czytałem tego opisu .. widzę że śrubokręt rządzi Red_icon_smile ..
Kiedy robiłem luzy zaworowe to ciągle mi to przeskakiwało jak dokręcałem wałki i wtedy wykumałem że trzeba ślizg podeprzeć .. a że wymiana napinacza to dość podobny temat no to śrubokręt w ruch i do dzieła .. No tylko samemu jest nieco trudno - zapierać śrubokręt i wkręcać napinacz - potem kręcić wałem jednocześnie podpierając ślizg - ale DA SIĘ Red_icon_smile ...

A jak sprawdzić czy nie przeskoczył ?? A no niestety tylko rozbierając połowę moto od góry i sprawdzając znaki na kołach wałków ...
Przeskoczenie słuchać jak cholera .. zaczynasz naciskać na klucz żeby przekręcić wałem a tu PSTRYK - klucz ucieka raptownie o 2 cm na dół i już wiesz że krowi placek z tego wyszedł Red_icon_wink ..
2016-08-18, 08:59 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RN22 i napinacz rozrządu - wątek zbiorczy - przez kyniu - 2015-12-13, 01:47 PM
RE: RN22 i napinacz rozrządu - wątek zbiorczy - przez A.S. - 2016-08-18, 08:59 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->