Strzelanie zapłonem z wydechu, szkodliwe?
Autor Wiadomość
shogun_zag Offline
Geriatric Team

Sosnowiec
motóry 1 i pół

Liczba postów: 2,018
Reputacja: 2
RE: Strzelanie zapłonem z wydechu, szkodliwe?
W moim przypadku "strzelanie z wydechu" seryjnego kiepsko sie skończyło, ale i tak było zajefajnie ... ludzi na przystankach straszyłem, a auta się "rozchodziły" na boki ... wystarczyło tylko nagle zamknąć manetkę, a rozpoczynała sie kanonada Red_icon_cheesygrin

Historyjka ... dość ciekawa, okazująca niszczycielska moc żywiołu i moje optymistyczne podejście do tematu Red_icon_cheesygrin
Nosiłem się z zamiarem wymiany wydechu, bo coś w nim zaczęło grzechotać, zamówiłem, ale ... 1,5 m-ca bez moto?!
Rozerwało go lekko  na szwie/prasowaniu z prawej strony (ok. 10 cm) wiec pomyślałem, że pokituje go pastą do wydechów i jeszcze jeden spacerek wytrzyma
Ale ... nie wytrzymał Red_icon_scary 
Po ok. pierwszych 100 km zaczął klekotać jak Ducati, po kolejnych 150 km coś dziwnie "szurało" przy prawych winklach, a że zaczęło padać ... nie wnikałem w szczegóły Red_icon_smoke
Dopiero na drugi dzień, jak chciałem podjechać na myjkę opłukać moto z błota, wszedłem do garażu, patrzę, a tu ... jakiś "ciulik" mi z tłumika wyszedł Red_icon_surprised

https://www.youtube.com/watch?v=UtBnwdqV4WQ
Szczególnie polecam kawałek od 1:20 do 2:10

Uwierzcie mi ... nigdy w życiu bym nie przypuszczał, co marchewy mogą zrobić z wydechem!
Wyglądał, jak by granat w nim eksplodował  ... wszystko w nim grzechotało, porozrywany na szwach, przy spawach kolektorów, a o opalonych owiewkach nie wspomnę  Red_icon_mad
Dla tego teraz mam przeloty i jak na razie nie zauważyłem żadnej dewastacji.
I tak to jest z tym ... strzelaniem  Red_icon_mad3 Red_icon_mad3  Red_icon_mad3
======================
Pozdrawiam
Piotrek  Red_icon_smoke
2017-03-29, 02:11 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RE: Strzelanie zapłonem z wydechu, szkodliwe? - przez shogun_zag - 2017-03-29, 02:11 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->