Problem z gaźnikami
Autor Wiadomość
adi_master Offline
Świeżak
*

Warszawa
Thunderace

Liczba postów: 4
Reputacja: 0
Problem z gaźnikami
Siema,
Zacznę od początku. 

Jak w temacie mam problem z gaźnikami, a przynajmniej tak mi się wydaje. 
Na zakończenie poprzedniego sezonu ledwo dojechałem do domu. Silnik kręcił się max do 2-3tyś. Miesiąc temu próbwałem go odpalić po zimie, udało się ale jak to się mówi samo się nie naprawiło. Tyle, że tym razem chodził tylko na ssaniu z delikatnie odkręconą manetką. Jak puszczałem gasł, jak odkręcałem mocniej też gasł. Zdjąłem gaźniki wyczyściłem dokładnie, wymoczyłem w benzynie. Wyczyściłem wszystkie dysze, założyłem nowe oringi( sprawdziłem puszczały) i założyłem na moto. Zapalił jak burza, kręcił się na maxa i wszystko jakby ustało.....po 3 minutach to samo. Palił tylko na ssaniu, z delikatnie odkręconą manetką, jak odkręcałem mocniej gasł, chodził jak jelcz i słychać było jakieś stuki.
Chciałem sprawdzić czy pływaki się nie zawieszaja wiec podpiąłem wężyk do komory pływakowej i odkecilem śrubę spustową. Ku mojemu zdziwieniu nie było tam paliwa a płyn chłodniczy. Sprawdziłem zbiornik -leci paliwo. 
Odpiąlem rurki ogrzewające gaźnik i spiąłem ze sobą na krótko. Z komór gaznikowych spuściłem płyn chłodniczy. Moto pięknie odpalilo. A po minucie powtórka płyn chłodniczy w gaźnikach. Powtórzyłem czynność 2x. Cały czas to samo. Zdurniałem, powiedzcie mi skąd ten płyn ?
2017-05-14, 11:10 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
Problem z gaźnikami - przez adi_master - 2017-05-14, 11:10 PM
RE: Problem z gaźnikami - przez adi_master - 2017-05-15, 10:24 AM
RE: Problem z gaźnikami - przez żaba - 2017-05-17, 09:22 AM
RE: Problem z gaźnikami - przez Kejsi - 2017-05-18, 06:16 AM
RE: Problem z gaźnikami - przez adi_master - 2017-05-18, 08:02 AM
RE: Problem z gaźnikami - przez adi_master - 2017-05-18, 08:14 AM
RE: Problem z gaźnikami - przez Kejsi - 2017-05-18, 08:57 AM

Dodatkowe informacje

Skocz do: