kolejny post z serii regeneracja kosza rn12
Autor Wiadomość
GoProR1 Offline
Wariat

Zagłębie
GSX1300RAL716

Liczba postów: 1,072
Reputacja: 0
RE: kolejny post z serii regeneracja kosza rn12
(2017-08-22, 06:20 PM)oldi90 napisał(a): Z braku czasu rzadko tu zaglądam . Jeśli chodzi o regenerację koszy to można zrobić to tak że nie będą wibrowaly ale ma to negatywny skutek w zużyciu. Mianowicie między 15 a 30 tyś taki kosz popracuje w zależności od tego kto jak będzie motocykl traktował. Ogólnie kosze Yamaha mają oryginalnie luz na sprezynach . Wtedy dobrze tłumi drgania ale szybko się zużywa dolną część kosza . Ja żeby uniknąć tego pasuje kosze ciasnej tak że nie wyrabiaja podłoży. I każdy kosz jest wyważony. Nie ma tu zasady jak w kole . Kosz ma różne wagi sprężyn dodatkowo w niektórych koszach nit ma swoją wagę. Każdy kosz który został spasowany ciasnej prędzej czy później się układa . Ale co ważne jeśli chcecie mogę wasze kosze dostosować tak by nie wibrowaly od początku ale będę miały krótszą żywotność. Każdy kto by chciał to zmienić proszę o kontakt. Dodatkowo jeśli chodzi o luzy na tuleji są dopuszczalne a nawet musza być. Do 3.5mm

Zatem skoro wibracje teraz zmalały to skróciłem sobie żywot kosza o kilka tys km.[emoji13] Do dupy z tym.

Wysłane z mojego LG-H850 przy użyciu Tapatalka

"Prawym nadgarstkiem regulujesz poziom frajdy z jeżdżenia."
Donny Greene
2017-08-25, 04:27 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RE: kolejny post z serii regeneracja kosza rn12 - przez Milvith - 2017-07-27, 12:20 PM
RE: kolejny post z serii regeneracja kosza rn12 - przez GoProR1 - 2017-08-25, 04:27 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->