#
Simon ... dupa, nie działa, no bo jak ma działać, jak ... czytaj niżej ...
#
Panie Kafel ... dzięki wielkie, ale u mnie jest/była inna sytuacja ... alarm zablokował wszystko i się wyłączył ... zawiesił. Jak więc wyłączyć coś, co jest wyłączone?
Ale .... temat ogarnięty, moto już gada, właśnie wypakowałem go do garażu

Serwis z W-wy ... wypiął się, dowiedziałem się jedynie telefonicznie od mało "przyjaznego" Pana, że to alarm angielski, oni takich nie mają i nie pomogą ... i tyle
Żona wyszpiegowała serwis w Katowicach ... zatelefonowałem, opowiedziałem całą bajkę j/w, a Pan serwisant na to ... proszę przyjechać z motocyklem
Przyjechałem, nawet z paki nie ściągałem, założył latarkę na czoło, pogmerał w kablach i mówi ... ominięcie alarmu ... zmostkowanie czegoś tam - 100zł.
OK, niech pan robi ... pomostkował coś tam, próba i ... gada sprzęcior
Zacząłem z nim rozmawiać o ... co sie stało, ze sie zesrało i patrzę, patrzę i nie wierzę ... kontrolka z alarmu zaczęła migać (wcześniej była ciemna - martwa).
Facet się zainteresował, usunął mostek i ... "pik" z pilota ... a motór "pik"
No to drugi raz z pilota "pik", a motór na to ... "pik, pik" ... uzbroił alarm wstrząsowo/przechyłowy
No to znowu z pilota "pik", motór ... "pik" ... rozbroił alarm!
Kluczyk w stacyjkę ... obrotomierz gooo, kontrolki gooo, pompa paliwa gooo, starter - cisza.
I Pan mówi ... padł w sterowniku alarmu przekaźnik/stycznik od odcinania zapłonu i rozrusznika.
Szybki mostek na zapłonie ... próba, a motór ... brum, brum

I mówi ... możemy zdjąć cały sterownik i wysłac go do Anglii do serwisu - koszt to 300 funtów + koszt wysyłki

No to ja pytam ... a ile kosztuje nowy, dobry alarm, a On ... 700 zł całość ... wyprucie starego, nowy + montaż.
Ale ... fachman sie podrapał po głowie ... zdjął mostek, coś tam podokładał, polutował i ... wszystko funka jak wcześniej
No! Tyle, mogę teraz spokojnie iść spać z myślą, że motór gotowy do jazdy