Temperatura silnika / wyciek chłodziwa ?
Autor Wiadomość
ernst Offline
Użytkownik

Kraków
Ducati Diavel C

Liczba postów: 215
Reputacja: 1
RE: Temperatura silnika / wyciek chłodziwa ?
(2018-03-26, 07:53 PM)A.S. napisał(a): No mnie się to nie podoba bo zbyt dobrze znam te objawy :/ .. i nie chce być złym prorokiem ale jak złapała 126 stopni to już nic dobrego z głowicą (po tym zdarzeniu) nie będzie :/ ....

Tak właśnie przeglądam forum i widzę, że wielu osobom temperatura skoczyła w górę i finalnie nic się nie działo. Jak widzę, to głównie przez korek na chłodnicy. Ale czy w RN12 też jest z tym problem ?
Kurcze jak to się działo, to stałem od strony manety i nie widziałem czy czasem nie polało się albo z wężyków albo z góry jak na zdjęciu. Wiem na pewno, że dymienie zaczynało się gdy trzymałem ją na obrotach.

Wymieniałem olej, więc widziałem, że w oleju nie było wody. I do chłodnicy też patrzyłem i tam też nie było śladów oleju. Węże nie puchły nawet przy odkręcaniu manety, więc nie wydaje mi się aby z głowicą coś się działo. W somie w robocie mam tester chemiczny, więc mogę jutro sprawdzić.

Mi się coś wydaje, że leje się z okolic termostatu. Na to b y wskazywała ta kropla. Cieknie gdzieś po bloku na wydech, a przy tym się zapowietrza i stąd ta temperatura.

2018-03-26, 09:53 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
Temperatura silnika / wyciek chłodziwa ? - przez ernst - 2018-03-26, 05:18 PM
Temperatura silnika / wyciek chłodziwa ? - przez Robot - 2018-03-26, 06:55 PM
RE: Temperatura silnika / wyciek chłodziwa ? - przez ernst - 2018-03-26, 09:53 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->