Prośba o pomoc w wymianie tylnych kierunków w RN09
Autor Wiadomość
stachu_r1 Offline
Użytkownik

Rzeszów
rn20

Liczba postów: 217
Reputacja: 3
RE: Prośba o pomoc w wymianie tylnych kierunków w RN09
Poucinaj przewody w zaznaczonych miejscach za fabrycznymi kostkami

Nowe ledowe kierunkowskazy mają standardowe zakończenie jak na zdjęciu element nr 2
Podejdź do byle jakiego sklepu z elektryką i kup konektory żeńskie żeby pasowały do tych od kierunków element nr 1
a jak takich nie znajdziesz to możesz odciąć te od kierunków i zastąpić tymi standardowymi widocznymi na ostatnim zdjęciu

Kable utnij na taką długość żeby nie były napięte a miały trochę luzu nie ma potrzeby dawania takich dlugich bo później robi się taka plątanina.
W miejscach co były ucięte możesz zastosować taki łącznik jak na zdjęciu lub zarób kable zlutuj i zabezpiecz koszulką termokurczliwą.

Napięcie w przewodach możesz zmierzyć multimetrem albo na chybił trafił jeśli kierunek nie miga to wystarczy zmienić kolejność kabli. Gdzieś kiedyś mi się obiło o uszy że kierunkowskaz powinien migać między 60 a 90 razy na minute. Ja mam ledowe migają zauważalnie szybciej ale nigdy nie było z nimi problemu na przeglądzie. Z drugiej strony jak migają szybciej to rzucają się w oczy i są bardziej zauważalne. 
Na koniec zabezpiecz wszystko koszulkami termokurczliwymi Red_icon_cheesygrin
2018-04-21, 08:32 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RE: Prośba o pomoc w wymianie tylnych kierunków w RN09 - przez Milvith - 2018-04-20, 09:32 PM
RE: Prośba o pomoc w wymianie tylnych kierunków w RN09 - przez stachu_r1 - 2018-04-21, 08:32 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->