radwan
Młody

Jelenia Góra
Liczba postów: 45
Reputacja:
0
|
RE: [RN12] Problem z ładowaniem, diagnoza
Miska leci w dół na bank ! Muszę ruszyć tylko śruby na kolektorach pod miską (palnik powinien mi pomóc) Czyszczę ją dokładnie, zakładam, następnie zalewam tanim olejem motocyklowym i wymieniam filtr oleju. Robię z 50 km wracam i zlewam wszystko potem leci znowu kolejny nowy filtr oleju i olej docelowy 
Cytat:Miska leci w dół na bank ! Muszę ruszyć tylko śruby na kolektorach pod miską (palnik powinien mi pomóc) Czyszczę ją dokładnie, zakładam, następnie zalewam tanim olejem motocyklowym i wymieniam filtr oleju. Robię z 50 km wracam i zlewam wszystko potem leci znowu kolejny nowy filtr oleju i olej docelowy
UP ! 12/06/18
Znalazłem trochę czasu więc zdjąłem kolektory wydechowe (od głowicy aż do katalizatora w wahaczu), miska olejowa poszła w dół, w misce znajdowało się kilka kawałków po rozsypanym kole magnesowym. Bardziej zmartwił mnie smok olejowy, który był cały zawalony syfem, na tej siatce co filtruje, wykręciłem go i przedmuchałem kompresorem z rurką silikonową włożoną do środka, ponieważ smok ma prawie 90 stopni w jego górnej części. Oczywiście dmuchałem w przeciwnym kierunku niż jest zasysany olej, aby wydmuchać jak najwięcej na zewnątrz smoka. Generalnie to tylko pokazuje że bezwzględnie po awarii koła magnesowego trzeba zdjąć miskę i wszystko porządnie wyczyścić.
P.S wiecie może jakiego kleju do gwintów użyć przy skręcaniu ? Tego "zółtego" orginalnego Yamahy, nigdzie nie mogę znaleźć ?
Zawalony smok (te złote syfy to elementy z tworzywa, a nie metalu więc modlę się aby nie były to opiłki z panewki)
![[Obrazek: 8e69fa217eee2.jpg]](https://zapodaj.net/images/8e69fa217eee2.jpg)
Smok po przedmuchaniu sprężonym powietrzem.
Syf zaznaczony czerwonym kókiem został wydmuchany tylko z samego smoka
|
|
2018-06-07, 09:13 PM |
|