zielony_fr
Młody

Liczba postów: 23
Reputacja:
0
|
Problem z rozruchem
Witam wszystkich, borykam się od kilku dni z problemem odpalenia mojej r1 . Opisze wszystko co działo się do tej pory i do czego doszedłem. Mianowicie, umyłem moto wieczorem a na następny dzień przychodzę próba odpalenia i zonk. Obrót rozrusznikiem i odgłos cykajacego przekaźnika rozrusznika... przy jednoczesnym przygasaniu zegarów. Pomyślałem ze aku wiec podpiąłem porostownik a między czasie przeczyscilem styki klem i styki na przekazniku rozrusznika. Bez efektów . Odpaliłem dopiero na kable od drugiego moto. Przejechałem jakiś cześć trasy kilka razy gasząc i odpalając i żniw ten sam motyw. Odpaliłem na pycha i jeździłem cały dzień normalnie odpalając . Po powrocie zgasiłem i już nie odpaliłem wiec pomyślałem ze aku ma uszkodzona cele. Na drugi dzien kupiłem aku założyłem odpaliłem 2 km zgasiłem i znow ten sam motyw. Sprawdziłem ładowaniem ... 13.9 na wolnych obrotach bez skoków wiec wykluczałem alternator i regulator. Przeczyscilem wszystkie mozliwe kostki. Wydarlem rozrusznik i okazało sie ze śruby obudowy rozrusznika jedna odkręcona a druga skręcona w palcach. Do tego w rozruszniku śladowe ilości oleju ponieważ puścił simering. Kupiłem simering łożysko a wszystko wyczyscilem. Poskladalem na kablach kręci sam rozrusznik. Poskladalem moto sytuacja nadal ta sama. Rozrusznik czy coś innego ?
Film mojego moto :
https://youtu.be/06rHMap4ZpU
|
|
2018-06-23, 09:50 AM |
|
Wiadomości w tym wątku |
Problem z rozruchem - przez zielony_fr - 2018-06-23, 09:50 AM
|