Nowy kask BELL RACE STAR rozm. L (59-60 cm)
Autor Wiadomość
shogun_zag Offline
Geriatric Team

Sosnowiec
motóry 1 i pół

Liczba postów: 2,018
Reputacja: 2
Nowy kask BELL RACE STAR rozm. L (59-60 cm)
Do tego kasku przymierzałem się od ponad roku, ale w końcu nadszedł ten czas i ... dylemat ... które malowanie wybrać?
Zauroczyły mnie dwa, praktyczne te same wzory, tylko jeden błyszczący z białym, drugi matowy z szarym.
A że były w dobrych pieniądzach to se wykombinowałem, że kupię oba i w domu na spokojnie sie zdecyduje który.
Od Świąt nie potrafiłem podjąć męskiej decyzji którego wybrać, bo oba mi się podobają.
Sami zobaczcie, oto one:
[Obrazek: 7f7ed9716fcba96dmed.jpg]
W końcu po długich rozważaniach i konsultacjach z znajmomymi wybrałem ten z lewej, a ten matowy z prawej idzie na sprzedaż.

Oto on:
[Obrazek: a09b5d2b9ecb2390med.jpg]
W komplecie pudełko, torba, kask, wizjer, pinlock, jakieś naklejki i książeczka/instrukcja.
[Obrazek: eb2839cfdf93a773med.jpg]

[Obrazek: 44d4cb9a9a2ecf97med.jpg]

[Obrazek: 29eb020d6578f8e6med.jpg]

[Obrazek: ad2eae639728b7eamed.jpg]
Kaski przywiózł mi z UK kolega w drodze na Święta. Nie posiadam dowodów zakupu, nie wystawiam faktury.
Cena za kask po moich kosztach = 1.820 zł + koszt wysyłki.
Dodatkowo dośle mi jeszcze dwa ciemne wizjery (dark smoke - jeden dla mnie, drugi do tego sprzedawanego, bo zakładam, że przyszły użytkownik ....), które powinny dotrzeć w przyszłym tygodniu kurierem. Cena wizjera 240 zł. + koszt wysyłki ...
... lub odbiór osobisty w Sosnowcu.
Nie wystawiam kasku w innych mediach, tylko tutaj, dla Was, nie jestem handlowcem Red_icon_scary

Ad. samego kasku nie będę się rozpisywał, bo w necie jest o nim sporo, a i na YT też można pooglądać.
W kasku jest kilka bajerów technologicznych, ale mnie najbardziej zauroczył sposób mocowania wyściółki na magnesy neodymowe (!!!) oraz demontaż i montaż wizjera Red_icon_smoke

I jeszcze moja uwaga ad. rozmiaru kasku ... ile rozmiarów, tyle wielkości skorup i tutaj nie ma tolerancji, wnętrze jest twarde ale i bardzo pasowne, można by rzec - jak odlew głowy. Jeśli ktoś sądzi, że weźmie rozmiar mniejszy i się "ułoży" na styk, no to w przypadku tego kasku może się zdziwić, więc tylko dla główek 59-60 cm obwodu.

Kontakt na PM
======================
Pozdrawiam
Piotrek  Red_icon_smoke
2019-01-11, 10:43 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
Nowy kask BELL RACE STAR rozm. L (59-60 cm) - przez shogun_zag - 2019-01-11, 10:43 AM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->