A.S.
HULK

śląsk
K8 + K63 2021
Liczba postów: 3,210
Reputacja:
22
|
RE: Blad 46 "Error pokazateey voltage on the ignition module"
Wiek nie ma tu nic do rzeczy .. bardziej przebieg .. ALE .. dwie sprawy :
1. Koło które masz jest częścią z wadą fabryczną .. Dowodem na to jest nie tyle zniżka co BRAK dostępności tej części ! Kupić można jedynie POPRAWIONE koło ... z blachami zabezpieczającymi magnesy .. INNEGO NIE MA !
2. Ty go sobie tam nie założyłeś tylko fabryka, co to ma wspólnego z wiekiem ? Motocykl mógł stać 10 lat w skrzyni .. teraz wyjmujesz i masz WADLIWĄ część .. którą należy wymienić i co .. masz jeździć i czekać aż silnik jebnie tak ?
3. Ja bym od razu zwrócił się do Yamaha Europa .. tam opisał całość sprawy, podał VIN motocykla, napisał to co wyżej + pełne dane dealera który cię ZBYŁ z niczym już dwa razy + dopisał że przez forum internetowe i portal społecznościowy jesteś w stałym kontakcie z ludźmi z innych krajów i WIESZ że Yamaha poprzez swoje ASO udziela 50% zniżki na zakup poprawionej i wolnej od wad fabrycznych części .. to UK czy tam inne Irlandie są z tego wyłączone ?? Do tego >> silnik padł .. już mniejsza o koszty naprawy chociaż są SPORE ( mimo że w innych przypadkach pozostałe części do wymiany też są wspomagane zniżką !! ) ty tylko chcesz kupić to koło idąc im na rękę ... nic więcej .. a jesteś traktowany jak złodziej MIMO ŻE JEDYNA strona która tutaj winna jest poważnego USZKODZENIA MOTOCYKLA to JEGO PRODUCENT !!!
Pisz śmiało pismo i nie dawaj się dymać  !!! Mi to samo próbowali wmówić z napinaczem do RN22 bo minęło 5 lat i 3 miesiące .. a gwarancja wymiany była na 5 lat .. Za dramo nie dostałem ale za 480 zł z 1070 zł jakie wtedy za to wołali .. I też było przez Yamaha Europa i też maile szły ostre :/ ...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2019-09-11, 10:31 AM przez A.S..)
|
|
2019-09-11, 10:27 AM |
|