Pierwszy raz na torze - porady, czasy, itp.
Autor Wiadomość
Kamool Offline
Użytkownik

Liczba postów: 445
Reputacja: 1
RE: Pierwszy raz na torze - porady, czasy, itp.
Jeśli to na być pierwszy wyjazd na tor to żadne forumowe mądrości nic nie pomogą Red_icon_smile Przy pierwszym kółku zapomnisz o wszystkim. Pamiętam jak w kwietniu w zeszłym roku byłem na spotkaniu dealerów na Słomczynie i osoba "nadzorująca" cały event na starcie powiedziała: "Spokojnie, pojeździjcie sobie tymi sprzętami, oswójcie się, raczej odpuśćcie dzisiaj kolanka, jest zimno, wilgoć, będzie bezpieczniej...".
Fakt, pierwsze pół godziny było spokojne... Ale potem zaczęło się najnormalniejsze ściganie, i gonienie ze znajomymi (swoją drogą - Romuald, jeszcze raz dziękuję za slidery na ten event ogarnięte tak szybko Red_icon_smile).

Oczywiście, każdy powie żebyś jechał własnym tempem i z nikim się nie ścigał, ale to zaraz wypadnie z głowy i będziesz chciał kogoś podgonić, nawet jeśli byłbyś tylko 0,1s na okrążeniu szybszy, to cisnąłbyś byle by go tylko zdublować - to tak jak "kupuje sportowego litra na pierwszy motocykl i nie będę odkręcał" - ta jasne Red_icon_wink

Nitki jeśli nie będziesz znał na początku to się nie przejmuj, bardzo szybko poznasz zgrubnie nitke Red_icon_smile Jeśli jednak wybierałbyś się na większy tor i mimo wszystko chciałbyś się przygotować od strony znajomości toru to pooglądaj filmiki na youtube, odpal jakąś gierkę wyścigową na komputerze i pojeździj trochę wirtualnie. Jeśli byś chciał to udostępnię Ci swoje konto, bo coś tam ostatnio działam z simracingiem Red_icon_smile
Mimo wszystko jednak o wiele lepszym pomysłem jest pierwszy wypad na mały tor żeby chociaż się oswoić z uczuciem gdy slider trze po asfalcie. Słomczyn masz pod nosem, tak samo Radom lub Jastrząb.

A poza tym wszystko co zostało powiedziane wyżej i jeszcze raz podkreślę - BUS lub PRZYCZEPKA - to jest najważniejsze.
W zasadzie dziwi mnie dlaczego ludzie nie jeżdżą busami, fakt, miejsce gdzie może stać, ale kupno jakiegoś mastera to kwota rzędu 2.000zł...
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2020-05-23, 06:03 PM przez Kamool.)
2020-05-23, 06:02 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post

Wiadomości w tym wątku
RE: Pierwszy raz na torze - porady, czasy, itp. - przez Kamool - 2020-05-23, 06:02 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->