pytanie o podnosnik rn22
Autor Wiadomość
maniek686 Offline
Młody
**

LUBLESKIE
RNO4 , RN22

Liczba postów: 24
Reputacja: 0
RE: pytanie o podnosnik rn22
podnośnik już jest, ale jakoś fot nie moge dodac, bo mam przydzielone tylko 80kb, ale powiem że całkiem fajny zadowolony jestem z zakupu 620zł plus 180zł wysyłka
2018-09-09, 12:10 PM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
stachu_r1 Offline
Użytkownik

Rzeszów
rn20

Liczba postów: 217
Reputacja: 3
Całe dostępne miejsce na załączniki wykorzystałeś. Teraz żeby coś dodać musisz wrzucać fotki pod linkami.
2018-09-13, 11:48 PM
maniek686 Offline
Młody
**

LUBLESKIE
RNO4 , RN22

Liczba postów: 24
Reputacja: 0
(2018-09-13, 11:48 PM)stachu_r1 napisał(a): Całe dostępne miejsce na załączniki wykorzystałeś. Teraz żeby coś dodać musisz wrzucać fotki pod linkami.

a mogłbys powiedziec gdzie dokladniej po linkami? dzieki
2018-09-14, 10:32 AM
stachu_r1 Offline
Użytkownik

Rzeszów
rn20

Liczba postów: 217
Reputacja: 3
https://www.google.pl/search?q=hosting+z...e&ie=UTF-8
Oboję którą stronę wybierzesz to będzie. Bez rejestracji zależnie od strony po pewnym czasie usuwaja zdjecia wiec stare posty będziesz miał niekompletne o zdjęcia.
2018-09-15, 08:49 AM
simon68 Offline
Administrator

Oświęcim
RN22,SX450,dzik

Liczba postów: 2,664
Reputacja: 9
(2018-08-21, 09:27 PM)simon68 napisał(a): a wracając do podnośników, ktoś może bawił się takim, i może podzielić się opinią jak to działa...

https://www.motomike.eu/pl/article/606766/

ziom sprawił sobie to cudo... jest spoko raz dwa maszyna w górze i można grzebać .....

szybkie drogi są dla szybkich motocykli, szybkie zakręty dla szybkich motocyklistów....
na chuj koni kupa jak kierowca dupa.........
GAZU PIZDO..........

2018-11-27, 09:46 AM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Liczba postów: 3,210
Reputacja: 22
Jak dla mnie zbyt ogranicza przestrzeń przy moto .. zasadniczo wymyć felgi, napęd, zmienić koła ( chociaż dźwiganie ich na taką wysokość żeby ośkę włożyć to porażka a ten pas wyklucza obracanie tyłem więc w/w mycie odpada) no ale niech będzie .... co do silnika czy innych czynności to LIPA .... podnieść, ustawić w garażu przejeżdżając po gładkiej podłodze .. reszta nie warta 1500 zł czy więcej .. abstrahując że ten ze zdjęcia jest jakiś totalnie pokraczny i astronomicznie dziwaczny Red_icon_smile .. Porządny podnośnik tego typu to 3 nogi dwa bolce i dźwignia .. żadnych taki rusztowań budowlanych tudzież pasów z księżyca Red_icon_wink ..
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-11-27, 01:15 PM przez A.S..)
2018-11-27, 01:15 PM
simon68 Offline
Administrator

Oświęcim
RN22,SX450,dzik

Asior jak dźwigasz moto to przód na glebie bo silnik bliżej przedniego koła względem osi mocowania tył idzie do góry, pasem robisz żeby wyrównać moto lub zrobić " gumę" i mieć cały dół do wglądu, bez pasa masz "stoppie" .... uwierz podnośnik robi robotę, możesz moto praktycznie do każdej pracy ustawić ergonomicznie, żeby plery Cię nie nakórwiały ....

to jest dokładnie jak na tym filmiku 

szybkie drogi są dla szybkich motocykli, szybkie zakręty dla szybkich motocyklistów....
GAZU PIZDO..........

2018-11-27, 01:55 PM
szymek Offline
Szymek

CTR
Banan

Liczba postów: 1,734
kiedyś myślałem o takim wynalazku ale tak jak AS pisze dostęp do motocykla jest ograniczony i trzeba kombinować...dobre to to jest gdy się ma mały garaż i równą podłogę Red_icon_smile

Za tą cenę wolałbym zakupić platformę z regulacją góra/dół takie coś jak to:
https://allegro.pl/podnosnik-motocyklowy...92814.html
2018-11-27, 02:45 PM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

MASAKRA !!! Red_icon_smile ... Nic mnie do tego nie przekona .. nie widzę żadnego powodu dla którego miałbym takie wygibasy z motocyklem robić .. no absurd .. rozbieram przód i tył i co ? Nie mogę bo tylnej felgi brak to moto opada na ramę bo półkę też bym chciał wyciągnąć ?
Albo robię tył albo przód ? NO LIPA ..

Zwykłe takie stojaki mają dwa bolce i nic nie opada >>> MOŻE ZOSTAĆ SAMA RAMA Red_icon_wink ... tylko silnik musi być bo jak drugi bolec wejdzie w ramę to nie wykręcę górnej śruby trzymającej silnik i co za tym idzie nie wyjmę pieca..

Ja mam taki jak szymek wrzucił tylko hydrauliczny .. podniosę, opuszczę .. tył na stojaku .. przód też mogę na stojak pod główkę albo podnieść pasem (do sufitu) za ramę w górę .. tył to samo żeby wyciągnąć wahacz czy amor na serwis ... po co se życie utrudniać Red_icon_tongue ?
2018-11-27, 07:25 PM
shogun_zag Offline
Geriatric Team

Sosnowiec
motóry 1 i pół

Liczba postów: 2,018
Reputacja: 2
Pokaz fotki tego patentu z dwoma bolcami, bom ciekaw okrutnie Red_icon_cheesygrin
======================
Pozdrawiam
Piotrek  Red_icon_smoke
2018-11-27, 10:00 PM
simon68 Offline
Administrator

Oświęcim
RN22,SX450,dzik

(2018-11-27, 07:25 PM)A.S. napisał(a): MASAKRA !!! Red_icon_smile ... Nic mnie do tego nie przekona .. nie widzę żadnego powodu dla którego miałbym takie wygibasy z motocyklem robić .. no absurd .. rozbieram przód i tył i co ? Nie mogę bo tylnej felgi brak to moto opada na ramę bo półkę też bym chciał  wyciągnąć ?
Albo robię tył albo przód ? NO LIPA ..

Zwykłe takie stojaki mają dwa bolce i nic nie opada >>> MOŻE ZOSTAĆ SAMA RAMA Red_icon_wink ... tylko silnik musi być bo jak drugi bolec wejdzie w ramę to nie wykręcę górnej śruby trzymającej silnik i co za tym idzie nie wyjmę pieca..  

Ja mam taki jak szymek wrzucił tylko hydrauliczny .. podniosę, opuszczę .. tył na stojaku .. przód też mogę na stojak pod główkę albo podnieść pasem (do sufitu) za ramę w górę .. tył to samo żeby wyciągnąć wahacz czy amor na serwis ... po co se życie utrudniać Red_icon_tongue ?
Asior trochę się ograniczyłeś z tą felgą możesz uchwyt założyć za co chcesz, set tylni rama itd....
i uwierz jeśli nie chcesz pieca wyciągać to robisz wszystko przód tył i miska, z jednego podniesienia jak chcesz....
to tylko tak wygląda na fotach że niby ciężki dostęp w realu na serio inaczej.... kiedy jak będzie ten podnośnik u mnie w garażu, to zapraszama na piwo i se obadasz i w tedy, zobaczymy jaki twój komentarz będzie ....

GAZU PIZDO..........

2018-11-27, 10:08 PM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Shogun >> no DWA bolce, jeden niżej, co podnosi a drugi żeby moto nie opadało przód/tył :

https://www.youtube.com/watch?v=EIVLXdBjqwI
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2018-11-28, 11:24 AM przez A.S..)
2018-11-28, 11:24 AM
shogun_zag Offline
Geriatric Team

Sosnowiec
motóry 1 i pół

Liczba postów: 2,018
Reputacja: 2
Aaaa, OK, myślałem, że jakiś ... super duper Red_icon_cheesygrin
Powiem Ci Arku, że w zeszłym roku zastanawiałem się nad zakupem stojaka. Oba oglądałem, bawiłem się nimi i stąd nie widzę czynności przy moto, których nie mógł bym wykonać na stojaku z paskiem.
Gdybym miał kupować, to bym kupił właśnie tego z jednym bolcem + pasek, bo można poziom, dupa w górę, przód w górę - w/g potrzeb, a z dwoma, no to tylko poziom.

A widzieliście te stojaki ... jedno kółko więcej, a jaka różnicę robi Red_icon_cool 
https://youtu.be/YF_sNujjYX4?list=LL_dIw...u1sEBnwn-Q
======================
Pozdrawiam
Piotrek  Red_icon_smoke
2018-11-28, 01:04 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->