Projekt RN22
Autor Wiadomość
godlefas Offline
MaR1usZ

łuuu tu tu tut tuuuu
ODWYK

Liczba postów: 997
Reputacja: 2
RE: Projekt RN22
fajnie było by, jeszcze nie miałem okazji słyszeć i widzieć RN22 na żywo Red_icon_smile

—√\~—√\~ - YAMAHA - √\~—√\~
2013-02-12, 09:02 PM
Strona WWW Szukaj
marider Offline
E=mc^2 ;]

Podlasie
Rn22 / EU

Liczba postów: 2,261
Oslone y-pipe dzis zamontowalem ale slabo odlew jednak byl wykonany i musialem troche sie naskrobac tego carbonu zanim wszystko spasowalem jak nalezy i udalo sie wszystkie sruby od setow podokrecac. Co tam jeszcze - zalozylem nowe czarne Dzusy z zawleczkami na boczne owiewki i podpialem LCD pod moto. Wszystkie opcje dzialaja jak trzeba, logi tez robi i pokazuje AFR na zywca wiec teraz to juz tylko ciesze oko odmlodzona "2013 r1" czekajac na +10C i brak sniegu zeby polatac hybryda Red_icon_wink

Chyba ze cos jeszcze do lba mi wpadnie z pomyslow..

PS: jakby ktos szukal do rn22 czesci, to sprzedam pelny idealny komplet niebieskich owiewek R1 2009 (wszystkie plastiki lacznie ze zbiornikiem paliwa, zdjete z mojego sprzeta - nalepki Motografixa gratis). Drugi pelny komplet mam troche drasniety tu i owdzie ale za to z 2010 roku, rowniez niebieski.
2013-02-13, 05:31 PM
Szukaj
marider Offline
E=mc^2 ;]

Podlasie
Rn22 / EU

Update - wymienilem kierownice na sportowe Gilles Variobar, dorzucilem do kompletu quick throttle (sportowy rollgaz, w sumie dla zabawy) i manety Renthala (dual compound). Nastepne modyfikacje sa w toku ale o tym pozniej.. Red_icon_wink
2013-03-19, 12:18 PM
Szukaj
malikowy Offline
SŁOŃCE NAWALAJ !!!

Łomianki k. Wawy
RN12

Liczba postów: 3,089
Reputacja: 12
z ciekawości Marider, masz SFM zamontowany do tego PC5 ?
# # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # # #
R1 RN12 + BMC/PC3/Akrapovic Ypipe/A&R Track ExhaustRed_icon_fuckoffdbl
Shoei XR1100 El Capitan + Alpinestars GPPRO/SupertechR
2013-03-19, 03:26 PM
Szukaj
Erłaniacz Offline
Banned

Liczba postów: 70
Musi być piękna Red_icon_smile
2013-03-19, 03:32 PM
Szukaj
marider Offline
E=mc^2 ;]

Podlasie
Rn22 / EU

malikowy - nie, myslalem o tym ale zaczyna mi miejsca brakowac gdzie mozna te wszystkie elektroniczne dodatki poupychac. Poki co, do czasu porownania z Eanowym egzemplarzem w 22 siedzi Dynojet, mimo ze od jakichs kilku miesiecy czeka w szufladzie na swoja kolej kompletny Bazzaz z QS i TC z pstryczkami.
2013-03-19, 04:02 PM
Szukaj
marider Offline
E=mc^2 ;]

Podlasie
Rn22 / EU

Wiosna idzie i trzeba sprzeta szykowac do nowego sezonu wiec troche sie pobawilem ostatnio przy r1. Efekty w zalacznikach Red_icon_kill

Kupilem tez bagaznik Renntec'a- przyda sie na letnie wypady gdzies dalej Red_icon_yes.

Załączone pliki Miniatury

2013-03-27, 04:09 PM
Szukaj
BaCa Offline
Wariat

Polkowice
Kein

Liczba postów: 1,640
Reputacja: 6
Maszynę masz zajebistą... Śledzę sobie wasze (forumowiczów) poczynania i aż dech zapiera... Tak się zastanawiałem od czego zacząć podnoszenie mocy w mojej R09... Ale potrzebował bym chyba wannę PLN żeby to ogarnąć. A na razie mam półtora miesięcznego syna więc jest gdzie kasę upychać... Powodzenia w dalszych modach...
2013-03-27, 06:12 PM
Szukaj
malikowy Offline
SŁOŃCE NAWALAJ !!!

Łomianki k. Wawy
RN12

no niestety części są drogie, przykład z innego forum
[Obrazek: MoneyWellSpent_zps89a80dda.jpg]
typ prowadzi listę zakupionych części i to jeszcze niepełna bo kilka kupił w ostatnim czasie
2013-03-27, 06:31 PM
Szukaj
BaCa Offline
Wariat

Polkowice
Kein

Liczba postów: 1,640
Reputacja: 6
To akurat, że części nie są tanie wiem bo to moja prawdziwa pasja. Jak miałem 13 lat koledzy grali na comodore a ja męczyłem motorynke idt.. Małymi kroczkami sobie wszystko zrobięRed_icon_tongue Już może za dwa tyg pokaże moją lale w białym kolorze...
2013-03-27, 06:36 PM
Szukaj
marider Offline
E=mc^2 ;]

Podlasie
Rn22 / EU

BaCa - zaczyna sie od malych rzeczy (typu crashpady, stalowe oploty, szyba, klamki itp) ale w miare jedzenia apetyt rosnie wiec rezygnuje sie z tego czy owego, ciezko pracuje, obraca gotowka a zaoszczedzona kase wrzuca sie w nastepne drozsze dodatki Red_icon_smile Moc podniesiesz chocby wymiana filtra powietrza z oryginalnego na K&N, BMC, Pipercross i inne, pozniej sportowa koncowka wydechu, PC3/V itd... Pozniej zmieniasz moto na nowsze i bedziesz zabawe zaczynal od poczatku a doswiadczenie rosnie.

malikowy - rowniez prowadze podobna statystyke. Na dzien dzisiejszy wsadzone jest kupe kasy w ten projekt (wiecej niz $10k w samych dodatkach) i na pewno przebija to cenowo wszystkie moje poprzednie motocykle (znaczy na luzie moglbym w cenie samych dodatkow druga rn22 kupic albo dla odmiany HP4). Z drugiej strony wycieczki z psem po wystawach po calej Europie wyniosly drugie tyle w ciagu kilku lat ale czego nie robi sie dla swoich zainteresowan/hobby... W koncu to tylko (albo az) pieniadze, ktore przychodza i odchodza a do grobu ze soba i tak monet nie zabierzesz bo i po co. Za to wyniki i zadowolona geba od ucha do ucha z tych poprawek fabryki mowia same za siebie.

PS: kiedy moi kumple zbijali baki w podstawowce, ja dawalem juz korepetycje z matmy i fizy. Nauka poplaca Red_icon_wink
2013-03-27, 08:59 PM
Szukaj
Kafel Offline
Lubię fajne cycki

Sokołów Podlaski

Liczba postów: 4,288
Reputacja: 3
Manetki mi nie podchodzą. Takie festyniarskie w tym białym kolorze albo babskie. Takie mam wrażenie. A ta pierwsza fota to wlew paliwa? Chodzi o to że bez kluczyka się odkręca czy o co z nim chodzi?

2013-03-27, 09:40 PM
Szukaj
malikowy Offline
SŁOŃCE NAWALAJ !!!

Łomianki k. Wawy
RN12

Kafel,
wlew bez kluczyka Lightecha, a co do manetek to ja nie widzę w nich niczego festyniarskiego gorsze są te Harrisa z napisem R1 czy inne ujemuje. Jeśli się nie mylę to te są Renthala wykonane z dwóch typów gumy, niestety takie już robią. Zobacz sobie jak wygląda Renthal Kevlar na przykład Red_icon_wink
2013-03-27, 09:58 PM
Szukaj
Thor Offline
Wariat

Mazowieckie
RN20

Liczba postów: 2,533
Dupy nie urywaja w crossie by wygladaly spoko nie w sporcie, ale kwestia gustu moze jako calos z moto bo ma iale elementy kto wie ale ale i tak nie przekonuja

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2013-03-28, 12:19 AM przez Thor.)
2013-03-28, 12:14 AM
Szukaj
marider Offline
E=mc^2 ;]

Podlasie
Rn22 / EU

Popytaj tych ktorzy uzywaja tego typu manetek. Bynajmniej nie w crossie (tam sa manety zupelnie inne BTW). Tani mod jest naprawde - za stowke mozna sobie gumy na raczkach zmieniac do woli Red_icon_wink
2013-03-28, 12:19 AM
Szukaj
Thor Offline
Wariat

Mazowieckie
RN20

Nikogo pytal nie bede bo mi to nie potrzebne i To Tobie ma sie podobac, ale ja osobiscie wolal bym przynajmniej innego koloru. Te jak w crossie wygladaja na takie do zdarciela i wywalenia

2013-03-28, 01:12 AM
Szukaj
malikowy Offline
SŁOŃCE NAWALAJ !!!

Łomianki k. Wawy
RN12

one nie mają wyglądać tylko być używane akurat i tak jak napisałeś zużyć wyrzucić i następny komplet, po to są w różnych mieszankach dostępne a na torze nikt się nie interesuje jakie masz gripy, Rizomy nie założy bo ma rollgaz wymieniony na akcesoryjny
2013-03-28, 01:56 AM
Szukaj
Thor Offline
Wariat

Mazowieckie
RN20

Ale marider po torze nie jezdzi ;-)

2013-03-28, 02:43 AM
Szukaj
stunciak Offline
Młody
**

RN19

Liczba postów: 81
Reputacja: 0
Chyba najładniejsza RN22 jaką widziałem Red_icon_smile nie chce mi sie czytać całego tematu więc nie wiem czy to już zrobiłeś ale ja bym pomalował felgi na złoty kolor Red_icon_wink manetki i zmiana dzioba nie do końca mi podchodzą ale... zdanie jak dupa, każdy ma swoją Red_icon_wink najważniejsze żebyś Ty był zadowolony Red_icon_wink

Btw. Podoba mi sie Twoje (prawdłowe) podejście do pieniędzy Red_icon_wink
2013-03-28, 07:16 AM
Szukaj
Kafel Offline
Lubię fajne cycki

Sokołów Podlaski

Liczba postów: 4,288
Reputacja: 3
(2013-03-27, 09:58 PM)malikowy napisał(a): Kafel,
wlew bez kluczyka Lightecha, a co do manetek to ja nie widzę w nich niczego festyniarskiego gorsze są te Harrisa z napisem R1 czy inne ujemuje. Jeśli się nie mylę to te są Renthala wykonane z dwóch typów gumy, niestety takie już robią. Zobacz sobie jak wygląda Renthal Kevlar na przykład Red_icon_wink

Już wolę wolę Harrisa R1 niż takie białe Red_icon_smile I tak najładniejsze manetki ma XoXo.

2013-03-28, 10:01 AM
Szukaj

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->