Balbina
Użytkownik

Szczecin
Yzf R6,kawaZx7r
Liczba postów: 238
Reputacja:
3
|
Lusterka
Hej,
obecnie mam lusterka coś na kształt tych :
http://allegro.pl/lusterka-kierunkowskaz...68399.html
Zastanawiam się, czy dostępne są gdzieś takie, które mają większą powierzchnię samych luster. Te są trochę krótkie i mało w nich widać. Na necie za bardzo nie widziałam. Ważne, żeby miały wbudowane kierunkowskazy.
Ktoś z Was może kojarzy czy są inne modele pasujące z kierunkami ale z większym lustrem?
|
|
2016-01-10, 01:36 AM |
|
griosek
ninja

Warszawa
zx10r
Liczba postów: 796
Reputacja:
0
|
RE: Lusterka
Chińskie uniwersalne lusterka z kierunkami- kupiłem sobie takie do gsxr, pękło ramię po 2 miesiącach, u ciebie się trzymają? 
uniwersalne pewnie nie będą do twojego moto pasowały, bo masz je pod dziwnym kątem zamontowane i może w tym jest problem...
Jak chcesz coś widzieć w lusterkach to jednak polecam oryginalne, lub zamienniki np. firmy Vicma (sporo tańsze a jakościowo bardzo dobre)
|
|
2016-01-10, 10:49 AM |
|
Balbina
Użytkownik

Szczecin
Yzf R6,kawaZx7r
Reputacja:
3
|
Bart - masz na myśli coś takiego? http://motopasja.pl/environment/cache/im...d4093f.jpg
Stylistycznie mi to nie leży. Za to jak Ty się położysz za mocno nie mając klatki to już będzie po lusterku
Griosek - z tej firmy takie z większym lustrem znalazłam tylko takie do gsx-r, pewnie rozstaw by pasował :
http://allegro.pl/lusterko-suzuki-gsx-r-...92901.html
Ale cenę mają kosmiczną wg mnie, 200 zł za sztukę to 400zł za komplet. Jak pod innym kątem mam? Chyba jak każdy  Nie chcę wracać do osobnych kierunków, to bardzo wygodne że są wbudowane. Czy się trzymają? Właśnie wcale, połamały się. Dlatego myślę czy je naprawić i przedłużyć (bo mam możliwość) czy szukać dalej. Jeśli bym miałą kupić nowe to tylko z większym lustrem, wbudowanymi kierunkowskazami i z dłuższymi ramionami bo te są za krótkie. Tylko że nic nie znajduję.
|
|
2016-01-10, 06:21 PM |
|
Balbina
Użytkownik

Szczecin
Yzf R6,kawaZx7r
Reputacja:
3
|
Kazdy ma swoje poczucie estetyki, dla mnie wbudowane kierunki wygladaja spoko. Poza tym nic mi nie wadzi, mam gladko. Inna sprawa, ze w miejscu przeznaczonym na kierunkowskazy mam.. Lakier. Wiec po co mam teraz wiercic, kombinowac tylko po to, zeby zalozyc cos co mi niepotrzebne i mniej sie podoba. Co do cen... Kazdy wydaje na co chce, ja czterech stow na lusterka takiej dlugosci jak moje obecne nie wydam, nie widze sensu. Moge miec i chinczyki, tylko ze nawet takowych nie moge znalezc. Chyba przedluze te co mam..
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-01-10, 08:37 PM przez Balbina.)
|
|
2016-01-10, 08:36 PM |
|
Blue
Konkretny

Bydgoszcz
ZX10R 2010
Liczba postów: 951
Reputacja:
2
|
|
2016-01-10, 09:11 PM |
|
Balbina
Użytkownik

Szczecin
Yzf R6,kawaZx7r
Reputacja:
3
|
|
2016-01-10, 11:42 PM |
|
griosek
ninja

Warszawa
zx10r
Liczba postów: 796
Reputacja:
0
|
bart próbowałeś kiedyś? 
ja miałem okazje kiedyś złamać prawe w zamościu i musiałem wrócić bez do wawy. najgorszy jest powrót na swój pas po szybkim wyprzedzaniu 
Dzięki dobrym lusterkom na prawdę wzrasta znacząco komfort dynamicznej jazdy drogowej, dlatego odradzam chińskie i przeróbki, po których przy wyższych prędkościach lusterko będzie wpadać w wibracje.
Balbina zastanów się czy ważniejszy jest dla ciebie wygląd, czy wygoda, komfort i bezpieczeństwo 
tu masz np. zwykłe lusterko w miarę tanie i na 100% dobrej jakości i będzie dobrze w nim widać kogo wyprzedziłaś:
http://allegro.pl/lusterko-lusterka-vicm...18451.html
|
|
2016-01-11, 12:59 PM |
|
Balbina
Użytkownik

Szczecin
Yzf R6,kawaZx7r
Reputacja:
3
|
Blue - dzięki. Poprzeglądam i może coś trafię. Na ebay tak samo się płaci kartą jak na aliexpress?
Bart - jeździłam, dobre dwa miesiące  Jak te się połamały przed końcem sezonu i już nie chciało mi się nic kombinować. Łatwo nie jest ale ja nie jeżdżę szybko więc ogarnęłam żeby trzy razy głową przez ramię rzucić  Raczej nie polecam, milej się jeździ jednak z nimi...
Griosek-  jeszcze raz - ja już mam przerobione lusterka. Pomijając co mi się bardziej podoba to nie byłaby taka prosta dla mnie sprawa. Bo gdybym teraz chciała wrócić do oryginału to : musiałabym wiercić w owiewkach, dziury są już zalepione i zalakierowane. Musiałabym kupić nowe kierunki i lusterka. Do tego całą instalację mam zrobioną z tymi kierunkami, tylne też mam w lampach, nie znam się ale mogę się domyślać że to nie takie proste teraz to przerobić z powrotem. Ich widoczność jest na pewno mniejszym problemem niż długość ramion, która jest fatalna i do tego ułamały się oba przy ok 150km/h... Ale mam opcję żeby je wydłużyć i wzmocnić. I to chyba będzie najprostsze rozwiązanie po przeczytaniu Waszych komentarzy. Myślałam że to ja nie umiem znaleźć takich dłuższych z większym lustrem i wbudowanym kierunkiem, a takich to chyba po prostu nie ma.
|
|
2016-01-11, 01:06 PM |
|
Balbina
Użytkownik

Szczecin
Yzf R6,kawaZx7r
Reputacja:
3
|
Griosek - oczywiście wrzucę zdjęcie  Wszystko do zrobienia tylko szukam najprostszej opcji, życie trzeba sobie ułatwiać
Bart - patrząc na te torówki jeżdżące bez blach i świateł po ulicach to powątpiewam w jakąkolwiek legalność..  Wiem, wiem, ale co się będę martwić na zapas, nigdy nawet mandatu nie dostałam (no dobra, raz od SM, za zaparkowanie pod wejściem do Amber Baltic w Międzyzdrojach  ).
Zatrzymali mnie od razu po zdaniu prawka, nic nie mówili
Co do lusterek - ok, na takim zdjęciu wygląda to spoko. Chociaż te lusterka też wydają się być wyjątkowo małe (?). U mnie by to nie zdało egzaminu, ich obrys wystawałby poza klatkę, czyli w razie zaliczenia paciaka od razu byłoby po lusterku.
|
|
2016-01-11, 02:06 PM |
|