Wypadek Piaski - Godurowo
Autor Wiadomość
ernst Offline
Użytkownik

Kraków
Ducati Diavel C

Liczba postów: 215
Reputacja: 1
Wypadek Piaski - Godurowo
Dzisiaj mi podesłał znajomy że jedzie na pogrzeb kolegi. Kolega ponoć był doświadczonym motocyklistą. Musiało być ostro jak nawet ciągnik w strzępach. Rok wcześniej też był na pogrzebie kolegi, który zginął na tej samej trasie... link do poprzedniego wypadku jest w treści art. 

http://m.gostynska.pl/artykuly/smierteln...,59046.htm

Koledzy i koleżanki... uważajcie na siebie. Myślcie.

2016-08-13, 10:07 AM
Szukaj Odpowiedz cytując ten post
Krmtzzz Offline
Użytkownik

RN09

Liczba postów: 340
Reputacja: 0
RE: Wypadek Piaski - Godurowo
Jak by byl doswiadczonym motocyklista to nie zapier***** by tak po takiej drodze wsrod zabudowan ze skrzyzowaniami...
2016-08-13, 11:33 AM
Smokthc Offline
Użytkownik

Sokołów Podlaski
rn12&rf900

Liczba postów: 324
Reputacja: 2
A to nikt z forum? Za wczesnie... [*]
2016-08-13, 12:31 PM
Koczis Offline
Moderator - Forumowa Legenda :)

Warszawa
RN65 i RN01

Liczba postów: 10,687
Reputacja: 58
Wyrazy współczucia dla rodzin.
Z tego co widać to dwie RN12 - więc bardzo możliwe, że choć jeden z nich był z Forum.
---
Jawa TS350 > XJ600s > FZS600 > RN12 2004 > RN09 2002 > FZ1s GT > RN09 2003 > CBR1000RR SC57a > RN12 2006 > RN22 lift > RN32 + RN01 > RN65 2024 + RN01 1999

Moje kiepskie filmy na YT: https://www.youtube.com/user/koczis27/videos

2016-08-13, 03:11 PM
Strona WWW Szukaj Odpowiedz cytując ten post
MONSTER Offline
Użytkownik

LESZNO
rn04 rn09

Liczba postów: 228
Link ku waszym przemyśleniu :

http://elka.pl/content/view/80821/78/
2016-08-13, 08:10 PM
Siupa Offline
Użytkownik

Marki
rn22 2010 r.

Liczba postów: 349
(2016-08-13, 11:33 AM)Krmtzzz napisał(a): Jak by byl doswiadczonym motocyklista to nie zapier***** by tak po takiej drodze wsrod zabudowan ze skrzyzowaniami...

Co ma doświadczenie do zapierdalania?
2016-08-13, 08:12 PM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Liczba postów: 3,210
Reputacja: 22
Jeśli o to pytasz to i tak nie zrozumiesz ... Obyś nie dowiedział się zbyt późno ...
2016-08-13, 08:21 PM
Siupa Offline
Użytkownik

Marki
rn22 2010 r.

(2016-08-13, 08:21 PM)A.S. napisał(a): Jeśli o to pytasz to i tak nie zrozumiesz ... Obyś nie dowiedział się zbyt późno ..
Ze zdjęć wynika ze była prosta droga pomiędzy polami a nie skrzyzowaniami w mieście. Albo dopiero mieli wiechac do jakieś wiochy albo z niej wyjeżdżali.
2016-08-13, 08:53 PM
A.S. Offline
HULK

śląsk
K8 + K63 2021

Liczba postów: 3,210
Reputacja: 22
NO DOKŁADNIE Red_icon_smile .... I teraz - której wersji byśmy nie brali pod uwagę >> czy wjazd czy wyjazd .. no to kurcze, przyjacielu .... Jak blisko jest ta zielona tablica ?? I jakiej trzeba siły żeby ROZERWAĆ URSUSA ?!?!!? No petarda !!!!! Dla mnie absolutna abstrakcja !!!
Jeśli ktoś chce mi pokazać jaki jest szybki na drodze.. ZAPRASZAM Red_icon_smile .. ale na LITOŚĆ BOSKĄ >> autostrada, nie wiem .. obwodnica ... no dajmy sobie szansę !! Wiem że to głupie i pachnie trumną ale tam jeszcze można jakoś to zaakceptować na siłę .. a tu ?? Droga wiejska, zaraz przy wiosce właśnie i taka prędkość ?? Co z tego że pewnie wina kierowcy traktora ?? Teraz już czasu nie cofniemy ..
Doświadczony to znaczy MYŚLĄCY .. Myślący ZA WSZYSTKICH W KOŁO niestety ! Red_icon_sad ..
2016-08-13, 09:06 PM
MarioCFC Offline
Chicken Trips

Mikołajki
RN19

Liczba postów: 1,515
Reputacja: 3
Prosta droga wszystko na widoku, widzieli napewno ciągnik albo wyjeżdżał albo zjezdzal na pole, widzisz ciagnik, coś innego powolnego to zwolnij, w 50 procentach stare ciagniki na wsi nie maja sprawnego oswietlenia, czesto brak lusterek. Trzeba myslec za innych inaczej bedzie zle. Jeszcze w tamtym roku nie patrzylem na nic,tylko sru na maksa. W tym włączyło mi sie myslenie, i zanim wjade w zakret niewidocznu to 3 razy sie zastanowie czy cos tam nie jedzie i zwalniam, i w wielu innych sytuacjach.
2016-08-13, 09:13 PM
Krmtzzz Offline
Użytkownik

RN09

Liczba postów: 340
Widac jak byk na zdjeciu znak, że zaraz bedzie skrzyzowanie Siupa. W takich wiochach zawsze trzeba sie spodziewac WSZYSTKIEGO, dziadkow w Tico etc. Tak jak AS pisze, dzidowac sobie mozna na autostradzie, obwodnicy, miejscu gdzie masz dobra widocznosc i jestes pewien, ze cos Ci nie wyjedzie. Ale jak twierdzisz, ze dobrze zrobili, to Twoja sprawa.

Ja tam nawet jak lece obwodnica i widze ze ktos dojezdza do skrzyzowania to zwalniam i patrze co zrobi, a nie wale 2 paki i mysle ze nikt mi nigdy nie wyjedzie... Szkoda chlopaka.

Troche sie juz wypadkow naogladalem i uwierz mi, to daje do myslenia. Szczegolnie jak widzisz typa z powyginanymi nogami w kolanach w 2 rozne strony, jeczacego, a drugiego lezacego w bezruchu sztywnego, a motocykle rozpierdzielone po calej drodze. To, ze ty masz pierwszenstwo, nie znaczy ze ktos Ci nie wyjedzie. Nie zawsze po wymuszeniu, bedziesz mial okazje walczyc o swoje racje, bo poprostu mozesz skonczyc w piachu.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-08-13, 10:33 PM przez Krmtzzz.)
2016-08-13, 10:13 PM
Siupa Offline
Użytkownik

Marki
rn22 2010 r.

Nie mowie ze dobrze zrobili bo na załączonym obrazku widać że coś się zjebalo i napewno przeginali. Ale nie można odrazu co psów wieszać że nie doświadczeni itd. Najczęściej przyczyną wypadków jest prędkość ale ze ktoś zapierdala nie oznacza ze jest z pierwszej łapanki i dorwał się jak małpa do dzwonka.
2016-08-14, 02:58 AM
ernst Offline
Użytkownik

Kraków
Ducati Diavel C

Liczba postów: 215
(2016-08-13, 10:13 PM)Krmtzzz napisał(a): Widac jak byk na zdjeciu znak, że zaraz bedzie skrzyzowanie Siupa. W takich wiochach zawsze trzeba sie spodziewac WSZYSTKIEGO, dziadkow w Tico etc. Tak jak AS pisze, dzidowac sobie mozna na autostradzie, obwodnicy, miejscu gdzie masz dobra widocznosc i jestes pewien, ze cos Ci nie wyjedzie. Ale jak twierdzisz, ze dobrze zrobili, to Twoja sprawa.

Ja tam nawet jak lece obwodnica i widze ze ktos dojezdza do skrzyzowania to zwalniam i patrze co zrobi, a nie wale 2 paki i mysle ze nikt mi nigdy nie wyjedzie... Szkoda chlopaka.

Troche sie juz wypadkow naogladalem i uwierz mi, to daje do myslenia. Szczegolnie jak widzisz typa z powyginanymi nogami w kolanach w 2 rozne strony, jeczacego, a drugiego lezacego w bezruchu sztywnego, a motocykle rozpierdzielone po calej drodze. To, ze ty masz pierwszenstwo, nie znaczy ze ktos Ci nie wyjedzie. Nie zawsze po wymuszeniu, bedziesz mial okazje walczyc o swoje racje, bo poprostu mozesz skonczyc w piachu.

(2016-08-13, 09:13 PM)MarioCFC napisał(a): Prosta droga wszystko na widoku, widzieli napewno ciągnik albo wyjeżdżał albo zjezdzal na pole, widzisz ciagnik, coś innego powolnego to zwolnij, w 50 procentach stare ciagniki na wsi nie maja sprawnego oswietlenia, czesto brak lusterek. Trzeba myslec za innych inaczej bedzie zle. Jeszcze w tamtym roku nie patrzylem na nic,tylko sru na maksa. W tym włączyło mi sie myslenie, i zanim wjade w zakret niewidocznu to 3 razy sie zastanowie czy cos tam nie jedzie i zwalniam, i w wielu innych sytuacjach.

(2016-08-13, 09:06 PM)A.S. napisał(a): NO DOKŁADNIE Red_icon_smile .... I teraz - której wersji byśmy nie brali pod uwagę >> czy wjazd czy wyjazd .. no to kurcze, przyjacielu .... Jak blisko jest ta zielona tablica ?? I jakiej trzeba siły żeby ROZERWAĆ URSUSA ?!?!!? No petarda !!!!! Dla mnie absolutna abstrakcja !!!
Jeśli ktoś chce mi pokazać jaki jest szybki na drodze.. ZAPRASZAM Red_icon_smile .. ale na LITOŚĆ BOSKĄ >> autostrada, nie wiem .. obwodnica ... no dajmy sobie szansę !! Wiem że to głupie i pachnie trumną ale tam jeszcze można jakoś to zaakceptować na siłę .. a tu ?? Droga wiejska, zaraz przy wiosce właśnie i taka prędkość ??  Co z tego że pewnie wina kierowcy traktora ?? Teraz już czasu nie cofniemy ..  
Doświadczony to znaczy MYŚLĄCY .. Myślący ZA WSZYSTKICH W KOŁO niestety ! Red_icon_sad ..

Za takie wypowiedzi jak te powyższe szanuję ludzi. Myślenie i rozsądek oznacza dla mnie doświadczenie. Dla tego napisałem "ponoć był doświadczonym motocyklistą."

2016-08-14, 09:47 AM
misiek84 Offline
Wariat

Kałuszyn
R1 RN12

Liczba postów: 1,351
Szkoda chłopaka, ale koledzy powyżej wszystko dokładnie wyjaśnili.

We włosach wiatr, w oczach łzy na liczniku czterdzieści trzyRed_icon_cheesygrin
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 2016-08-14, 12:32 PM przez misiek84.)
2016-08-14, 12:13 PM
Piotr1 Offline
Konkretny

Wawa
RN09

Liczba postów: 587
Szkoda czlowieka, też juz pożegnałem kilku kumpli
2016-08-14, 06:02 PM
szpaku88 Offline
Użytkownik

Liczba postów: 255
Reputacja: 3
(2016-08-13, 09:06 PM)A.S. napisał(a): NO DOKŁADNIE Red_icon_smile .... I teraz - której wersji byśmy nie brali pod uwagę >> czy wjazd czy wyjazd .. no to kurcze, przyjacielu .... Jak blisko jest ta zielona tablica ?? I jakiej trzeba siły żeby ROZERWAĆ URSUSA ?!?!!? No petarda !!!!! Dla mnie absolutna abstrakcja !!!
Jeśli ktoś chce mi pokazać jaki jest szybki na drodze.. ZAPRASZAM Red_icon_smile .. ale na LITOŚĆ BOSKĄ >> autostrada, nie wiem .. obwodnica ... no dajmy sobie szansę !! Wiem że to głupie i pachnie trumną ale tam jeszcze można jakoś to zaakceptować na siłę .. a tu ?? Droga wiejska, zaraz przy wiosce właśnie i taka prędkość ??  Co z tego że pewnie wina kierowcy traktora ?? Teraz już czasu nie cofniemy ..  

Swiete słowa! Zadne doświadczenie nie zastąpi myślenia!
2016-08-16, 08:27 AM
[*]neo386[*] Niedostępny
KNT

rabka zdrój
rn19 2008 blue

Liczba postów: 334
na moje oko to ponad 220 musiało być
2016-08-16, 07:46 PM
cineks Offline
Użytkownik

Liczba postów: 280
220 to chyba na końcu śladu hamowania byłoRed_icon_smile
2016-08-16, 08:28 PM
Adi92 Offline
Konkretny

Gorzyce
RN 12

Liczba postów: 594
Reputacja: 4
nie wiem którego to kask czy z tej białej 12 czy ciemnej ale musili obaj srogo zapierd... skoro mu kask z głowy aż zerwało... Prawda jest taka że trzeba myśleć za wszystkich, niestety nie wszystkich stać na zabawę na torze i prawda jest też taka ze tor nie zastąpi nam jazdy na ulicach w 100%. Ludzie którzy sie decydują na zapier... po drodze robią to dla adrenaliny której tor w takim stopniu nie dostarczy i każdy z nas bez wyjątku nie raz przelatuje przez zabudowany 150+ albo i lepiej. Szkoda młodego chłopaka. Wyrazy współczucia.
2016-08-16, 10:05 PM
[*]neo386[*] Niedostępny
KNT

rabka zdrój
rn19 2008 blue

Liczba postów: 334
slady hamowania dośc długie , przy tej predkości to musiał dosyc spro wczesniej zauważyć ciagnik , bo zanim zareagował wciskajac hamulec to pewnie z 25m przejachał.... masakra , jak patrze na zdjecia . nie do wyobrazenia dla mnie, przy takim ogniu żeby coś wyskoczyło.. daje do zastanowienia sie. ale za kazdym razem ma byc powoli a zaraz mija sie 200...
2016-08-16, 10:07 PM

Dodatkowe informacje

Skocz do:

-->